Danske fans ved Le Mans: Der blev helt stille

Festen er forstummet for de mange danskere i Le Mans, efter Tom Kristensen er færdig i løbet - før han overhovedet kom ud at køre

Festen forstummede på et sekund for de mange danskere, der er nede for at følge Tom Kristensen og Audi nr. 3 i Le Mans, da det gik op for dem, at den danske kører er færdig i det traditionsrige 24 timers løb.

- Der er ikke mange, der går rundt og smiler i lejren, hvor jeg er pt. Det er jo dobbeltærgerligt, at det sker så hurtigt , inden Tom havde kørt en centimeter. Der var mange rundt om mig, der bare blev helt stille, fortæller Kasper Staun Petersen, 35, der er til sit første Le Mans.

Forventningerne var ellers tårnhøje blandt danskerne, fortæller Kasper Staun Petersen, fordi kvalifikationen havde vist, at de seks forreste biler lå inden for et halvt sekund af hinanden.

Klump i halsen
- Folk var så klar, da det skete. Nu skal man lige sluge det her, og så kan man måske godt glæde sig over Jan Magnussens bil, der ligger nr. 1 i deres klasse. Men det er klart, at den bil, man helst havde set vinde, var Tom Kristensens Audi.

Tom K.s Audi nr. 3 blev totalsmadret under en kollission med Ferrari nr. 58 og kunne ikke komme på banen igen. Køreren Allan McNish kunne dog kravle helskindet ud af bilen.

Læs: Tom K: Det var en grim ulykke

Kasper Staun Petersen stod på langsiden og så ud af øjenkrogen oppe på storskærmen, at der var en bil, der kørte galt.

- Først tænkte jeg bare, hold da kæft, det så vildt ud. Jeg må indrømme, at det var først, da jeg så, at det var Audi, at jeg fik en klump i halsen. Og da vi så fik at vide, at det var Tom Kristensens Audi, så var det bare ekstra ærgerligt, siger han.

Kasper og hans kammerater havde før uheldet besluttet, at de ville stille sig hen ved et af de andre sving efter aftensmaden.

- Men jeg kan beskrive stemningen sådan, at nu går vi nok hen og ser landskamp på storskærm i stedet for. Det er jo ikke sådan, at verden går under. Men det bliver absolut ikke den samme fest, siger Kasper Staun Petersen, der er fast besluttet på at komme igen næste år - og forhåbentlig se Tom Kristensen i vanlig stil.

0 kommentarer
Vis kommentarer