Tom K vil være verdensmester

Næste år får sportsvognene et VM, og det vil den 43-årige Le Mans-legende vinde

Tom K har udset sig et nyt mål. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Tom K har udset sig et nyt mål. (Foto: Thomas Lekfeldt)

LE MANS (Ekstra Bladet): Endnu en Le Mans-triumf, så officiel verdensmester, hvorefter han vil begynde at overveje at blive pensionist.

Trods status som udlandsdansker har verdens mest vindende sportsvognskører, Tom Kristensen, tænkt sig at følge Løkke-regeringens råd om at blive længere på arbejdsmarkedet.

Den 43-årige dansker har i karrierens efterår fået et nyt stort mål forærende og det er noget af en gulerod, der dingler foran næsen på den hurtige Tom Kristensen

Som Formel 1
Federation Internationale de l’Automobile, i daglig tale FIA, har enstemmigt besluttet, at sportsvognene fra næste år skal have et VM. Præcis som i Formel 1, rally og standardvogne.

Efter i mange år at have båret rundt på prædikat verdens bedste sportsvognskører vil Tom Kristensen nu blåstemples som en ægte verdensmester.

– Det vil være et fornemt ridderslag at opnå, siger Tom Kristensen, som et par dage før rådsmødet fik hvisket i øret, at der måske ville komme et VM for sportsvogne.

– Jeg troede nu ikke, at alle rådsmedlemmerne ville støtte præsident Jean Todts forslag, men det viser bare, at der står stor respekt om vores klasse, siger Tom Kristensen til Ekstra Bladet på den legendariske racerbane i Franrkig.

Otte sejre i Le Mans
Udover otte sejre i 24 timers løbet på Le Mans har danskeren også rekorden i det næststørste løb for sportsvogne, 12 timers løbet på Sebring, USA, hvor han fem gange har stået øverst på skamlen.

Derudover har han været amerikansk sportsvognsmester og vundet klassikeren Spa 1000 km.

Et lignende CV kan ingen andre kørere i Le Mans prale med - og den berømte bane vil huse et af de løb, som skal tælle med i det nye VM.

TV: Her rammer Formel 1-racer fan

Andre kandidater vil være Sebring 12 timer, Spa 1000 km, Monza 1000 km, Silverstone 1000 km og Fuji 1000 km.

Der køres allerede i denne sæson en mini VM, en World Cup, hvor Tom Kristensen sammen med Audi allerede racer med helt fremme.

Ny ambassadører
Efter Le Mans skal han sammen med makkeren Allan McNish på besøg hos Formel 1-kollegaen McLaren, hvor den nye Audi R18 skal en tur i vindtunnel inden næste løb i juli på Imola, Italien.

Nyheden om et måske kommende VM for sportsvogne fik Tom Kristensen af FIA’s præsident Jean Todt, da han i sidste uge var på besøg i Wien. Her skulle den Tom Kristensen og Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel kæmper sammen med Østrigs dobbelte Le Mans-vinder Alexander Würz for at øge sikkerhed i trafikken.

De er af FIA udnævnt til ambassadører for den store kampagne, som er en passende form for tilbagebetaling fra motorsporten.

Eller en legitimation af de enorme summer, som bilindustrien fyrer af på race under forskellige former.

Fru Magnussens fødsel i tomgang

Kampagnen handler ikke kun om airbags, abs-bremser og traction control Nu skal bilisterne også have mere trafiksikre veje.

Adrenalinen skal pumpe
Ved pressemødet viste Sebastian Vettel, hvordan man med traction control kan redde bilen, hvis man skulle komme på afveje.

– Kampagnen handler også om at fortælle om at alle ting, som allerede findes, men mange bilister fravælger, når de køber bil, siger Tom Kristensen, som efter turen til Wien er tilbage på åstedet for hans fantastiske karriere.

Den otte dobbelte Le Mans-vinder virker faktisk lidt mere anspændt end tidligere år, selv om alt i Audi-lejren signalerer, at man allerede har løbet under fuld kontrol.

– Adrenalinen skal helst pumpe. Ellers har du ikke kørt stærkt nok.

– Det værste, som kan ske, er, at du føler dig for sejrssikker, siger Tom Kristensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer