Tom K. bremset på Spa-banen

Danskeren fik på grund af ulykke i træningen til 1000 km-løbet ikke trænet det, han gerne ville - de implicerede meldes 'okay'

Den nye Audi R18, som Tom kristensen skal køre Le Mans i.
Den nye Audi R18, som Tom kristensen skal køre Le Mans i.

Den otte-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen nåede kun en enkelt hurtig omgang i torsdagens anden træning i 1000 km-løbet på Spa-banen i Belgien, fordi en alvorlig ulykke betød tidlig fyraften.

Først efter en time kunne arrangørerne meddele, at de implicerede kørere var ’okay’.

Ved indgangen til Fagnes-chikanen, kaldet Pif-paf, kolliderede Pedro Lamy i den ene af Peugoet'erne med englæderenMike Newton. Sidstnævnte sad længe fastklemt, så der nåede at brede sig en vis bekymring rundt omkring på banen.

Tom K skal kvalificere Audi'en
Newton blev efter en undersøgelse på banens hospital for en sikkerheds skyld kørt til undersøgelse på et nærliggende hospital i Verviers.

- Jeg var ikke i nærheden af ulykken, siger Tom Kristensen, der på grund af ulykken ikke som planlagt fik kørt sig i stilling til fredagens kvalifikation til Spa 1000 km.

For en sjælden gang skyld skal danskeren køre om startpladserne til lørdagens generalprøve til næste måneds Le Mans, fordi danskeren har vist sig at være den hurtigste i den nye Audi R18.

Normalt har den tidligere Formel 1-kører hos Toyota, skotske Allan McNish, haft tjansen.

- Hvis jeg ikke får kørt nogle flere omgange fredag middag, kan det være, at jeg overlader rattet til Allan McNish, siger Tom Kristensen efter torsdagens træninger.

Dansk/tysk par imponerer
Her var billedet i øvrigt det samme som til påskens Le Mans-test - den nye Audi R18 har overhalet den nye Peugeot 908, der har beholdt både navn og udseende, som feltets hurtigste bil.

En af de tyske Audi-kørere, André Lotterer, var over et halv sekund hurtigere end veteranen Rinaldo Capello fra Tom Kristensens bil, mens den hurtigste Peugeot sluttede som 4’er.

I GT 2-klassen fortsætter makkerparret Allan Simonsen/Dominik Farnbacher med at imponere i en Ferrari 458 Italia. Det dansk/tyske makkerpar var næsthurtigst på førstedagen.

I Le Mans-testen forleden var Allan Simonsen den hurtigste af alle i klassen, da han som den eneste i klassen med Ferrari 458 eller 430, BMW M3, Porsche 911, Corvette C6, Aston Martin Vantage, Lotus Evora osv. kørte en omgang i Le Mans på under fire minutter.

0 kommentarer
Vis kommentarer