Fælles svensk-dansk mesterskab

DTC slår pjalterne sammen med det svenske standardvognsmesterskab og skaber et skandinavisk mesterskab

Skandinaviens bedste Jan'er - danske Jan Magnussen og den dobbelte svenske STCC-mester Jan Nilsson - skal fermover kæmpe mod hinanden. (Foto: DTC)
Skandinaviens bedste Jan'er - danske Jan Magnussen og den dobbelte svenske STCC-mester Jan Nilsson - skal fermover kæmpe mod hinanden. (Foto: DTC)

Krisen har tvunget Danmark og Sverige til et parløb på racerbanerne, men bogstaverne STCC står ikke for Svensk Touring Car Championship - derimod står de for Scandinavian Touring Car Championship.

Serien søsættes for alvor i 2011, men forinden nærmer de to konkurrerende serier sig hinanden i næste sæson med fire fælles løb, to på Jyllands-Ringen, et i gaderne i Göteborg og et på Ring Knutstorp udenfor Helsingborg.

Derefter slås serierne sammen for efterfølgende at invitere både Norge og Finland med i samarbejdet.

- Det kan blive verdens bedste serie, lyder det fra Jan Magnussen ved præsentationen i Stockholm.

Starter med et prøveår
Både Danmark og Sverige har i den forløbne sæson manglet biler, og tidligere har de to standardvognsserier været uenige om reglementet, men nu kan man langt om længe køre samme vej til fælles bedste.

De fire dansk/svenske løb bliver i 'prøveåret' en overbygning på de to nationale mesterskabsserier med følgende kalender:

24.-25. april: Åbningsløbet på Jyllandsringen

4.-5. juni: Göteborg City Race på gadebanen i Göteborg

3.-5. september: Grand Prix Danmark på Jyllandsringen

17.-18. september: Sensommerløbet på Ring Knutstorp

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere