Undslap døden: Vild manøvre med 240 km/t

Engelske Dino Zamparelli viste formidable - og livsnødvendige - reaktionsevner i et Formel 2-løb

Dino Zamparelli både undveg sin konkurrent og holdt bilen ude af autoværnet med sin manøvre.
Dino Zamparelli både undveg sin konkurrent og holdt bilen ude af autoværnet med sin manøvre.

19-årige chauffører er ikke altid de allermest velovervejede på en vej - eller på en racerbane.

Hvorvidt engelske Dino Zamparelli er velovervejet, får stå hen i det uvisse, men reaktionerne fejler bestemt ikke noget.

Motorsportstalentet demontrerede for en uge siden sine evner, da han i et Formel 2-løb for sit hold Motorsport Vision undgik at slå både sig selv og en konkurrent ihjel under meget svære forhold på Spa-banen i Belgien.

Zamparelli kom ræsende med 240 km/t i regn og dis, med en sigtbarhed på sine steder blot 15-20 meter, da bilen foran ham pludselig bremsede hårdt op.

Se også:

Se også: Skybrud kan ødelægge Formel 1-løb

Fra Zamparelli kan se bilen foran ham, til han har lavet den livsnødvendige undvigemanøvre går der blot 94 hundrededele af et sekund.

Den 19-årige englænder har selv lagt videoen op på YouTube, hvor han også svarer de kritikere, der mener, at han kørte uansvarligt, fordi sikkerhedsbilen var på banen som følge af et uheld:

- Jeg vil gerne præcisere, at vi allerede havde passeret den ulykke, som førte til gule flag og sikkerhedsbil. Jeg, og flere andre, var i færd med at indhente sikkerhedsbilen, da en bil pludselig bremsede op.

- Bilen stod midt på vejen, og det var ikke den, der havde forårsaget det gule flag. Det var en ny situation, skriver den unge englænder, der trods sin flotte manøvre fik ødelagt sin bil.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen