Tom K. håber på den niende Le Mans-triumf

Den 80. udgave af 24-timers-løbet Le Mans er skudt i gang med Tom Kristensens Audi i fjerde startposition

Så skal der gives gas! (Foto: Audi Motorsport)
Så skal der gives gas! (Foto: Audi Motorsport)

Med Allan McNish ved rattet har Tom Kristensens Audi sammen med resten af feltet taget hul på et af årets højdepunkter i motorsportskalenderen, den 80. udgave af 24-timers-løbet Le Mans.

Den danske veteran er med for 16. gang.

Hvis trioen Tom Kristensen, Allan McNish og Rinaldo Capello kører først over stregen, når løbet slutter efter et døgns uafbrudt kørsel, vil det være niende gang, Kristensen kan sprøjte med champagne fra øverste podiumplads.

Se mere:

Se også: Tom Kristensen vil elske at være bondemand

Kristensen og hans kompagnoner er startet i fjerde position, og de kan glæde sig over, at McNish har indledt med omgående at overhale den foranstartende Toyota.

I pole position fra start var sidste års vinder, tyske André Lotterer, der ligesom sidste år kører sammen med schweizeren Marcel Fässler og franskmanden Benoit Tréluyer.

Læs også:

Se også: Regnvejr kan hjælpe Tom K. til Le Mans-sejr

Trioen kører også i Audi, som vurderes som klar favorit til at løbe med sejren. Eksperter vurderer nemlig, at dette års løb bliver en intern duel hos Audi mellem den traditionelle R18-racer og den avancerede hybridbil.

Den har Tom Kristensen selv været med til at udvikle, og den er i stand til at opsamle energi fra forhjulene under nedbremsningerne og udnytte den til at accelerere hurtigere.

Danskeren vandt Le Mans i 1997, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 og 2008, men sidste års løb endte med noget af en nedtur, da Allan McNish meget tidligt kørte galt, så Kristensen slet ikke nåede at komme bag rattet, før det hele var slut.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen