Audi vandt Le Mans

Det blev til en dramatisk afslutning på Le Mans, hvor Audi og Peugeot kæmpede om sekunder på de sidste omgange af 24 timers løbet. Vinderen blev Audi

Efter en dramatisk afslutning vandt Audi årets Le Mans løb (Foto: AP)
Efter en dramatisk afslutning vandt Audi årets Le Mans løb (Foto: AP)

På trods af, at det kun lykkedes at få en enkelt af de tre deltagende Audier i mål, lykkedes det alligevel endnu engang for den tyske bilproducent at vinde 24-timers-løbet i Le Mans. Det var den 10. sejr af 12 mulige for Audi i det nye årtusinde.

En intens tvekamp mellem Audi nummer 2 og Peugeot nummer 9 gav løbet en langt mere spændende afslutning, end man ellers har været vant til.

De to biler gik nogenlunde samtidig ind til deres sidste pitstop, da der var en halv time tilbage af løbet, og da de kom ud fra pit igen, var der kun seks sekunder mellem de to biler.

Men tyske André Lotterer udnyttede, at Audien hele weekenden har haft mere fart i hjulene end den franske bil og øgede forspringet hele vejen mod mål. Der var dog kun 15 sekunder mellem de to biler, da de nåede over stregen.

Det var første gang, at Lotterer og teamkollegerne Marcel Fässler og Benoit Tréluyer endte øverst på Le Mans-podiet. Sidste år blev trioen nummer to.

Det så ellers længe ud til ikke at blive Audis Le Mans i år. Først kørte Tom Kristensens kollega i bil nummer 3, Allan McNish, galt efter mindre end en times kørsel og lidt før midnat gik det galt for en anden Audi.

Den førende Mike Rockenfeller blev ramt af en uopmærksom Ferrari og røg i høj fart en tur ud i autoværnet. Et voldsomt uheld, der dog endte uden alvorlige skrammer.

Set ud fra et dansk synspunkt blev løbet det magreste i mange år, idet ikke en eneste af de danske kørere nåede i mål.

Jan Magnussens Corvette førte ellers længe GTE-klassen, men kom i karambolage med en Porsche og udgik. Heller ikke Allan Simonsen i sin Ferrari eller Casper Elgaard i sin Oreca fuldførte løbet.

0 kommentarer
Vis kommentarer