Tom K. foran 40 timers arbejdsweekend

Glem alt om 24 timer. Tom Kristensens arbejde i Le Mans-weekenden er meget mere end blot de 24 timer

Tom Kristensen skal også servicere de mange Le Mans-fans. (Foto: Linda Johansen)
Tom Kristensen skal også servicere de mange Le Mans-fans. (Foto: Linda Johansen)

LE MANS (Ekstra Bladet): 24 timer i Le Mans er for Tom Kristensen ensbetydende med mindst 40 timers arbejde. Den 43-årige dansker tager en forlænget arbejdsuge på mindre end to døgn.

Selv om løbet først sættes i gang i dag kl. 15.00 og slutter på samme tid søndag, er der masser af arbejde, både før og efter.

– Uanset om du har vundet eller ej, har du svært ved at holde dig vågen til længere end søndag midnat, siger Tom Kristensen om et job, hvor der ikke findes køre-hviletid.

Allerede kl. 6.30 ringede vækkeuret her til morgen hos den otte-dobbelte vinder, som en time senere spiste morgenmad med resten af Audi-mandskabet.

En lur lørdag
Efter 45 minutters ’warm up’ med start kl. 9.00 er der pit walk og parade, inden Allan McNish starter Audi nr. 3 for senere at blive afløst af Rinaldo Capello.

Først når mørket er faldet på, skal Tom Kristensen på natarbejde. Det er planen, at han skal køre så længe som muligt, så tidligst søndag morgen kan han få en lur.

– Jeg kan måske snuppe et hvil lørdag aften, hvor jeg vil have fri tre timer i træk, fordi jeg hverken skal køre eller være på standby, siger Tom Kristensen.

– Det kan lade sig gøre at sove lidt på Le Mans, men det er svært på det tidspunkt.

– Så er det lettere søndag aften, forklarer Tom Kristensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer