Tom tabte showduel til Button

Det var kun et par af verdens mest prominente racerkørere, der kunne slå Tom Kristensen i Race of Champions

Tom Kristensen (bagerst) i duel med Jenson Button i hver deres lille rallybil. (Foto: AP)
Tom Kristensen (bagerst) i duel med Jenson Button i hver deres lille rallybil. (Foto: AP)

Det var kun et par prominente kørere, som kunne slå den otte dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen i årets udgave af Race of Champions på Det olympiske Stadion i Beijing.

Den danske stjerne nåede til kvartfinalen i den berømte fuglerede, hvor den senere vinder, svenskeren Mattias Ekström, var hurtigst i løbet mellem venner og Audi-kolleger.

I den indledende gruppe havde Tom Kristensen kun tabt til formel 1-verdensmester Jenson Button, England, men slået rally- og stuntkører Tanner Foust fra USA, samt Dakar-kører Guerlain Chicherit, Frankrig.

Den nyslåede Formel 1-verdensmester Jenson Button fik til gengæld baghjul i semifinalen mod den stærke svensker, der gav den pensionerede, syv-dobbelte formel 1-verdensmester Michael Schumacher den samme 'overhaling' i finalen.

Plads til en cigar
- Det har været et usædvanligt godt show, og skulle jeg endelig tabe til nogen, var det da godt, det var Mattias. Det var fantastisk at se ham gå hele vejen til finalen og slå Michael Schumacher. Det er første gang, mesterskabet bliver afviklet her i Beijing, men vi kørere har sjældent moret os så godt sammen.

- Den blev lidt sen i morges, fordi Jenson Button blev ved med at dele cigarer ud på hotellet oven på sin Formel 1-titel. Med Mattias som vinder i dag kan jeg trygt bestille ny tid i hotelbaren, siger Tom Kristensen.

Det var tredje gang, at Mattias Ekström vandt showløbet, som tidligere er kørt på bl.a. Wembley og Stade de France.

Mattias Ekström var, før han blev en af stjernerne i det tyske standardvognsmesterskab, DTM, en aldeles lovende rallykører, og det er disse egenskaber, som svenskeren er dygtig til at kombinere i showløbet i diverse 'sjove' biler.

1 af 2 
2 af 2 Tom Kristensen (bagerst) i duel med Jenson Button i hver deres lille rallybil. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere