Tom K. i pole position

Tilbage i pole position efter 10 års fravær

Tom Kristensen starter fra toppen i Le Mans. (Foto: AP)
Tom Kristensen starter fra toppen i Le Mans. (Foto: AP)
Følg Motorsport

LE MANS (Ekstra Bladet): For første gang i 10 år skal den ottedobbelte vinder Tom Kristensen starte 24 timers-løbet i Le Mans fra pole position.

Eller rettere vil det med stor sandsynlighed være skotten Allan McNish, som skal lægge fra land lørdag kl. 15.00.

Sådan har arbejdsfordeling været igennem snart en del år kun afveget ved særlige lejligheder, senest sidste år i Le Mans, hvor Allan McNish efter sin voldsomme ulykke i 2011 udgaven sprang starten over.

Magnussen tæt på at give op på forhånd

Franskmanden Loic Duvals supertid fra onsdagens træning overlevede onsdagens kvalifikation, selv om det blev spændende til slut, hvor banen var kørt tør.

Kraftige regnbyger sørgede ellers for, at træningstiderne fra onsdag længe var bedre.

Audi nr. 2 holdt stand i den sidste offensiv, hvor bl. a. Olivier Pla i Morgan Nissan i slutminutterne sørgede for 3 x danskerbiler på pole position.

Det er kun tredje gang i 16 starter, at Tom Kristensen er en af kørerne på bilen med pole position, men der har i en periode været overtro forbundet med at starte som 1’er.

Tom Kristensen holder fast på pole position

Ikke mindst frafaldende, italieneren Rinaldo Capello har ved flere lejlighed ’kørt rundt i’, at man sjældent vandt fra pole position.

I Le Mans-statistikkerne kan man læse, at de seneste to års vindende Audi med André Lotterer, Marcel Fässler og Benoit Tretuyer har kørt sejren hjem fra spids, hvilket 16 pct. af vinderne har gjort i den tid, hvor der er kørt kvalifikation.

- En omgang er kun en omgang ud af mange, så man skal ikke lægge så meget i pole position, siger Tom Kristensen, der virker mere end tilfreds med, hvordan Audi nr. 2 er kørende.

Bilen var også hurtigst i den officielle test for små to uger siden, hvor Loic Duval fyrede en tid af, som var et par sekunder hurtigere end sidste års bedste tid i kvalifikationen.

Tom K og co. flyvende i Le Mans

Også Olivier Pla fik i sidste øjeblik fundet farten fra kvalifikationen, hvor han også var hurtigst, så David Heinemeier-Hansson havnede på pole position i den lille klasse for prototyper.

Også ’danskerbilen’ med Allan Simonsen, Christoffer Nygaard og Kristian Poulsen vil starte fra pole position i GTE Am-klassen, da Allan Simonsen i slutminutterne valgte at lægge endnu større afstand til konkurrenterne.

Endeligt må Jan Magnussen og Co. finde sig i en startplads som 8’er i GTE Pro-klassen, da aftenen ikke bød på noget vendepunkt.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+