Thiims store triumf på trist baggrund

Den danske racerkører er blevet en ombejlet herre efter den samlede sejr i Porsche Super Cup, som han vandt efter Sean Edwards' dødsfald

Foto: Porsche
Foto: Porsche

Både Aston Martin og Porsche er klar til at hyre den nye Porsche Super Cup-mester Nicki Thiim.

Efter nogle års stilstand har den 24-årige dansker fået fart i karrieren. Men det sker også delvist på en meget trist baggrund.

Først har vinderen af 24 timers-løbet på Nurburgring afløst den dræbte Allan Simonsen i ’danskerbilen’ i VM for sportsvogne, og den prestigefyldte Porsche-titel blev kørt sikkert hjem søndag, fordi en anden god ven, den ellers førende i mesterskabet, Sean Edwards, blev dræbt for nogle uger siden.

Se også: Thiim kan blive mester på bekostning af død ven

Nicki Thiim viste i finalen i Abu Dhabi, at han er en værdig mester ved at vinde en dobbeltsejr lørdag/søndag, så han sluttede med 140 point mod Sean Edwards' 118.

Dermed kan Nicki Thiim - ligesom tidligere sin far Kurt Thiim - kalde sig for Champ. Kurt Thiim vandt det tyske DTM-mesterskab tilbage i 1988.

Thiim junior blev den første dansker, som vandt den ældste af ’supportklasserne’ i til Formel 1. I 20 år har Porsche Super Cup været på programmet, og gode navne som Jan Magnussen og Jason Watt har tidligere forsøgt sig.

Se også: Dansk kører om dødsulykke: Troede, det var en dårlig joke

Den anden dansker i feltet, Michael Christensen, sluttede 7’er i søndagens løb, men det var nok til at blive rookiemester.

Mens Nicki Thiim sætter kurs mod Shanghai for lørdag at køre den næste afdeling i VM for sportsvogne, skal Porsches danske juniorkører, Michael Chistensen, hjem og planlægge næste sæson.

Se også: Afdød racerkører var bedste ven med Allan Simonsen

Nogle rygter sender ham til USA, hvor Porsche efter sigende vil skaffe danskeren mere erfaring i den nye GT-klasse, som kommer efter fusionen mellem de to konkurrerende sportsvognsserier, Amerikansk Le Mans og Grand-Am.

Det er ikke mange uger siden, at Michael Christensen var ovre at snuse til USA under Petit Le Mans.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere