Tom Kristensen er verdensmester

Danskerens Audi nr. 2 vandt VM-titlen for sportsvogne efter tredjeplads i Shanghai

Audi nr. 2 kunne ikke følge med hverken Audi nr. 1 eller Toyota nr. 7 i Shanghai, men tredjepladsen rakte alligevel til VM-titlen. (Foto: PA/James Moy)
Audi nr. 2 kunne ikke følge med hverken Audi nr. 1 eller Toyota nr. 7 i Shanghai, men tredjepladsen rakte alligevel til VM-titlen. (Foto: PA/James Moy)

Så kan Tom Kristensen føje endnu en stor titel til sit i forvejen fornemme cv, der bl.a. tæller ni Le Mans-sejre og seks sejre i 12 timers-løbet på Sebring.

Lørdag morgen sikrede den 46-årige dansker sig nemlig sammen med Allan McNish og Loic Duval VM-titlen i det forholdsvis nye verdensmesterskab for sportsvogne, World Endurance Championship.

Se også: Kraftig regn stoppede Tom K

I seriens første sæson i fjor vandt Marcel Fässler, André Lotterer og Benoît Tréluyer i Audi nr. 1 mesterskabet, men lørdag morgen dansk tid var en tredjeplads i sekstimers-løbet i Shanghai nok til at sikre danskeren og kollegerene i Audi nr. 2 titlen i den anden sæson af VM-serien.

- Det er fantastisk. Det er god følelse, en stor dag. Især for både Audi nr. 1 og 2. At vinde med et løb tilbage er ret unikt, siger Tom Kristensen.

Med 15 point for tredjepladsen er Kristensen og co. oppe på 162 point med et løb tilbage, og dermed kan Audi nr. 1 med deres 131,25 point ikke længere indhente Tom Kristensens Audi nr. 2.

Se også: Tom fejrer VM-titel i fly til Paris

Fässler, Lotterer og Tréluyer vandt lørdagens løb med et forspring på en omgang til Audi nr. 2, og dermed har begge Audier vundet tre af sæsonens syv løb - men især sejren i 24 timers-løbet i Le Mans var vigtig for danskerens bil, idet det løb tæller dobbelt i pointregnskabet. Toyotaen med Alexander Wurz og Nicolas Lapierre blev nummer to i Shanghai.

I GTE Am-klassen gik det skidt for danskerbilen, Aston Martin nr. 95, med Kristian Poulsen, Christoffer Nygaard og Nicki Thiim, der udgik efter 100 omgange og ikke spiller den store rolle i det samlede klassement i GT-klassen. I LMP2 var blev danske David Heinemeier Hansson nummer to sammen med Olivier Pla og Alex Brundle.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere