Tom K. mister sin makker

Den danske racerkørers dreamteam er opløst, efter Allan McNish meddelte sit karrierestop

Audi R18 E-Tron nummer to-hold før Le Mans tidligere på året. Det er Allan McNish til højre. (Foto: David Vincent/AP)
Audi R18 E-Tron nummer to-hold før Le Mans tidligere på året. Det er Allan McNish til højre. (Foto: David Vincent/AP)

Først forsvandt den ene makker, og nu stopper den anden.

Den nidobbelte Le Mans-vinder og nykårede sportsvognsverdensmester Tom Kristensen må sige farvel til sin mangeårige makker og ven Allan McNish, der tirsdag overraskende meddelte sit stop.

I sidste sæson var det italienske Rinaldo Cappelo, som valgte at køre i garage for at blive afløst af franskmanden Loic Duval.

Se også: Tom Kristensen er verdensmester

Hvem der skal erstatte skotten Allan McNish er endnu ikke meldt ud, men den 29-årige brasilianer Lucas di Grassi, der tidligere har været gæstekører i Tom Kristensens Audi, kunne være et godt bud.

Allan McNish, der efter sin voldsomme ulykke i Le Mans 2011 blev omdøbt til McCrash, har valgt at stoppe en meget lang karriere efter sit livs sæson med sejr i VM og Le Mans.

Se også: Rørt Tom K.: Vandt for Allan Simonsen

Den 44-årige skotte kan sætte sig ned og nyde en whisky og se tilbage på blandt andet tre sejre i 24 timers-løbet i Le Mans, fire sejre i 12 timers-løbet i Sebring, en VM-titel og to sæsoner i Formel 1 hos Toyota.

Selv om både den ene og den anden makker er væk, har Tom Kristensen ikke selv planer om at stoppe og med en aftale om at køre Audi, som gælder de næste to sæsoner, har den 46-årige dansker umiddelbart ingen planer om at følge makkernes eksempel.

Tværtimod er danskeren fortsat sulten efter flere sejre.

0 kommentarer
Vis kommentarer