Dansk stortalent udfordrer Magnussen i USA

Der bliver danskerduel i det amerikanske til næste år

Når den med spænding imødesete sæson i United SportsCar Championship går i gang med 24 timers løbet på Daytona i Florida i sidste weekend af januar bliver der i GT-klassen ’danskerduel’ for alle pengene.

Stortalentet Michael K. Christensen har fået chancen til at udfordre ’The Champ’, Danmarks mest vindende racerkører Jan Magnussen.

Den 23 årige tidligere VM-sølvvinder i go kart’ens Formel 1, der er kommet ind i varmen hos Porsche som fabrikskører, skal i den kommende sæson køre parløb i Guds eget land med den tidligere tre dobbelte amerikanske Le Mans-mester og Le Mans-klassevinder, Patrick Long, USA i en Porsche 911.

Danskeren, der i sidste sæson som såkaldt Porsche juniorkører blev rookiemester i Formel 1 supportklassen, Porsche Supercup, har skubbet amerikanerens ellers normale makker, den 15 år ældre tysker Jörg Bergmeister ned som ’tredjekører’ bl. a. i 24 timers løbet på Daytona.

Se også: Dansk stortalent skal køre PorscheKevin Magnussen sammen med sin far Jan Magnussen. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Forfulgt af tragedier

Makkerparret Patrick Long/Michael Christensen ligner en stærk udfordrer til mestrene Jan Magnussen/Antonio Garcia, Spanien i en sæson, som efter fusionen af de to konkurrerende serier, Den Amerikanske Le Mans Serie og Grand-Am, tegner til at blive utrolig spændende med Corvette, BMW, Porsche og Aston Martin til start.

Selv om der er godt en måned til Daytona 24 timer, er der traditionens tro officiel testdag i den første weekend af det nye år.

Så hvis ikke de to mødes i flyet, vil Michael Christensen møde Jan Magnussen igen på banen med de skrå sving.

Den unge dansker var af sted i oktober til ’køreprøve’ i Petit Le Mans på Road America, hvor juniorkøreren var til 'eftersyn' og blev fundet køreklar til en af de store klasser.

Se også: Støtte fra far: Jan med i pitten hos Kevin

0 kommentarer
Vis kommentarer