Nicki P om dødsfald: Det rammer lige i maven

Nicki Pedersen: Dybt berørt over den triste nyhed

Kasper Lynggaard død har endnu engang mindet Nicki Pedersen om, hvor farligt det er at konkurrere i motorsport. (Foto: Ernst van Norde)
Kasper Lynggaard død har endnu engang mindet Nicki Pedersen om, hvor farligt det er at konkurrere i motorsport. (Foto: Ernst van Norde)

Kasper Lynggaards dødsfald efterlader en motorsport i chok.

Den tredobbelte danske verdensmester i speedway, Nicki Pedersen, kendte ikke Kasper Lynggaard personligt, men han er alligevel dybt berørt over den triste nyhed.

Dansk motocross-mester død efter styrt

– Det rammer lige i maven, når det er en af kollegerne – for selv om det ikke er speedway, så er vi inden for samme fag.

– Det er hårdt, siger Nicki Pedersen.

Som aktiv kender han farerne ved al motorsport.

– Vi lever i overhalingsbanen, og det er med livet i hænderne, hver gang man er ude.

– Men det skal man vel ikke tænke over som kører?

– Nej, det skal man ikke. Jeg gør selv det, at jeg garderer mig bedst muligt, så min familie er sikret, hvis ulykken skulle ske. Og udstyret skal være det bedste og sikreste.

– Men det ændrer ikke ved, at man lige stopper op et sekund og får lidt ondt i maven.

– Jeg har selv haft en kollega, der afgik ved døden i 2012. Det får dig til at tænke over tingene. Men det er motorsport. Sådan er det, siger Nicki Pedersen.

Han har selv et nært forhold til motocross. For faktisk startede han med at køre motocross, inden han satte sig op på en speedway-motorcykel. Og han har siden 1. november startet med at køre motocross igen som god træning til den kommende speedwaysæson.

Og det har han ikke tænkt sig at stoppe med på trods Kasper Lynggaards ulykke.

– Nej, det har jeg ikke. Jeg er klar over, at jeg aldrig bliver verdensmester i motocross. Så jeg skal ikke flyve så langt i hoppene og give den så meget gas. Det er mere for at få svingene og rystelserne ind i kroppen, siger han.

Kiesa rystet over vennens død

Navn: Kasper Lynggaard

Alder: 24 år

Bopæl: Øster Jølby på Mors.

Karriere:
Han var tilknyttet holdet SuperMx/Team Yamaha Motor Deutschland

I Danmark var han tilknyttet Morsø Motocross Klub (MMCK)

Han blev i september sidste år dansk mester i MX1-klassen. MX1-klassen bliver også kaldt 'kongeklassen' inden for motocross.

I samme måned sluttede han på en 14. plads ved VM i motocross 2013.

Kasper Lynggaard har tidligere leveret en 5. plads ved VM i MX3-klassen og flere topplaceringer i den tyske Adac-serie.

Desuden har han opnået flere internationale Supercross-resultater og opnåede en 13. plads blandt 41 nationer ved Motocross of Nations.

Kasper Lynggaard var nomineret i kategorierne 'Årets Motocrosskører', 'Årets profil' og 'Årets MC-sportskører' ved Dansk Motorsport Award, der løber af stablen 22. januar i Cirkusbygningen.

Kilde: Team Danmark, Danmarks Motor Union