TV: Fandt Dakar-kører nøgen i ørkenen

Dehydreret motorcyklist befandt sig adskillige timer i solen, før han blev fundet af kollegaer

Catalanske Enric Marti Flix siger, at han ikke selv kan huske det, som videobilleder nu afslører.

Holdkammeraten Gerard Farres Guell fra Spanien og de argentinske lastbilførere Andrés og Esteban Germanos sørgede nemlig for at optage, da de torsdag fandt en desillusioneret, dehydreret og nøgen Marti Flix på dagens rute i et ørkenområde i den argentinske provins La Rioja.

Alle er de deltagere i det årligt tilbagevendende Dakar-rally, tidligere kendt som Paris-Dakar, og som traditionelt løber fra netop Paris til Dakar i afrikanske Senegal. De seneste år er begivenheden dog blevet afviklet i Sydamerika, men navnet Dakar Rally er bibeholdt.

Se billederne: Dakar-deltager opløst af gråd

Store dele af det krævende løb, hvor både motorcykler, (specialbyggede) biler og lastbiler deltager, foregår i tør ørken, og et sådant stykke var altså på et tidspunkt blevet for stor en udfordring for den motorcyklisten.

På videoen taler han usammenhængende og kan som nævnt ikke huske det konkrete tidspunkt. Han erindrer dog at have taget tøjet af.

Journalister dræbt under rallyløb: Bil styrtede i slugt

– Jeg husker, at jeg var alene og befandt mig i skyggen. Jeg tog tøjet af for at køle mig ned, og at Gerard Farres minutter efter kom hen til mig, sagde han til radiostationen ' Cadena 3', efter at være blevet udskrevet fra hospitalet i Tucumán, hvor de tililende kolleger havde hjulpet ham til.

– Det er mit første Dakar. Ingen af dem, som har deltaget i flere år, har nogensinde set noget lignende.

Se fundet af Enric Marti Flix over artiklen