Big Mag kører om eftertragtet præmie

Jan Magnussen og fire andre danskere kører om eftertragtet Rolex-ur i Daytona

Jan Magnussen skal i en ny Corvette forsøge at vinde i Daytona. (Foto: Linda Johansen)
Jan Magnussen skal i en ny Corvette forsøge at vinde i Daytona. (Foto: Linda Johansen)

Fem danske racerkørere med Jan Magnussen i spidsen forsøger i weekenden i Florida at vinde et ur i samme prisklasse og af samme mærke som det, deb tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen for nogle år siden måtte aflevere tilbage.

I ministerens tilfælde handlede det om en gave fra en Sheik i Qatar, mens det i 24 timers-løbet i Daytona drejer sig om en eftertragtet sponsorpræmie fra Rolex, som der i flere år er der blevet kørt.

Flere gange har Big Mag været tæt på, men heller ikke mere, så TV3’s Formel 1-ekspert, den tidligere Le Mans-vinder John Nielsen, er fortsat den eneste dansker, som har vundet løbet på en delvis ovalbane.

Jan Magnussen gør i år et nyt forsøg i den nye Corvette og vil i klassen køre mod en af knægten Kevin Magnussens bedste venner, Michael Christensen, der er ny fabrikskører hos Porsche.

Dansk-amerikaneren David Heinemeier-Hansson fra Brønshøj er også til start lige som talenterne Nicki Thiim og Christina Nielsen.

Datteren af den tidligere Le Mans-deltager Lars-Erik Nielsen vandt i fjor klassen i det tyske ADAC-mesterskab for sportsvogne og forsøger i denne sæson i USA.

Hun har på grund af en kontraktstrid mellem en af hendes medkørere, Frederic Makowiecki, og Aston Marton i 11. time fået Nicki Thiim som ny medkører.

Denne vandt sidste år bl. a. 24 timers løbet på Nürburgring.