'Schumi's mirakel: Det er sket før

Tysk håndboldstjerne vågnede efter 131 dage i koma

Michael Schumacher viser 'tegn på bevidsthed' ifølge Formel 1-legendens manager (Foto: Peter Steffen/DPA).
Michael Schumacher viser 'tegn på bevidsthed' ifølge Formel 1-legendens manager (Foto: Peter Steffen/DPA).

Alverdens læger har betvivlet, at Michael Schumacher nogensinde vil vågne af den koma, han har ligget i siden sin skiulykke for mere end tre måneder siden.

Men verdenshistorien har faktisk givet eksempler på sportsudøvere, der efter månedsvis i koma, er vågnet og har fået delvist 'normale liv' tilbage igen.

Et af de mest kendte eksempler er den tidligere håndboldspiller Joachim Deckarm, der i dag er 60 år gammel.

Se også: Nyt håb for Schumacher

Deckarm, der sammen med Vesttyskland vandt verdensmesterskaberne i 1978 - på dansk grund, i øvrigt - ramlede 30. marts 1979 sammen med den ungarske spiller Lajos Pánovics under en Europa Cup-kamp mellem tyske Gummersbach og Tatabanya fra Ungarn.

Deckarm bankede hovedet i det hårde halgulv, blev øjeblikkeligt slået bevidstløs og tilbragte de følgende 131 dage i koma.

Flere gange var Deckarm tæt på at blive opgivet af lægerne, men han endte altså med at overleve den uhyggelige ulykke, om end han vågnede op som svært hjerneskadet. I dag bor han på et plejehjem i sin fødeby Saarbrücken.

Se også: 'Schumi' på vej til mirakel

Tidligere fredag kom det frem, at den tidligere Formel 1-verdensmester Michael Schumacher viser tegn på bevidsthed efter sin skiulykke.

- Der er ting, der giver os forhåbninger, sagde Schumachers manager Sabine Kehm til den tyske avis Bild.

0 kommentarer
Vis kommentarer