I dag starter han jagten på Formel 1-drømmen

Drømmen er Formel 1: Næste skridt for Marco Sørensen er at vinde Formel Renault 3.5-klassen, som begynder denne weekend

– Jeg satser på at vinde mesterskabet, men top-3 er det, vi skal gå efter. Det vil stadig bringe mig et stort skridt videre mod min drøm om Formel 1, siger Marco Sørensen. Foto: Fredrik Clement
– Jeg satser på at vinde mesterskabet, men top-3 er det, vi skal gå efter. Det vil stadig bringe mig et stort skridt videre mod min drøm om Formel 1, siger Marco Sørensen. Foto: Fredrik Clement

ENSTONE (Ekstra Bladet): Grandprixet i Melbourne var hård kost at se på for Marco Sørensen. Naturligvis var han glad for at se Kevin Magnussen debutere.

De er gamle venner, har boet sammen, men de er også konkurrenter med samme barndomsdrøm om Formel 1, ambitioner om at blive verdensmester – lignende karriereforløb.

Kevin Magnussen hos McLaren og den to år ældre Marco Sørensen hos Renault.

Hjemmevant
Begge har været del af talentprogrammer hos deres respektive team, og de har de seneste to år dystet mod hinanden i Formel 1-rugeklassen, Formel Renault 3.5.

Derfor er det også en hjemmevant Marco Sørensen, som tager imod besøg i Enstone uden for Oxford, hvor Lotus F1 Team holder til, navnet Renaults tidligere Formel 1-hold nu lystrer.

Her har han været tilknyttet siden 2009 – først som del af ’Renault Driver Development’-programmet og fra i år som test- og udviklingskører. Ud over sit arbejde i Lotus’ Formel 1-simulator, håber Marco Sørensen også på at teste for Lotus senere på sæsonen i en rigtig Formel 1’er, som han kalder dem.

Nok så vigtigt er det planen at gøre Kevin Magnussen kunststykket efter og vinde World Series by Renualt, som mesterskabet også hedder.

– Jeg satser på at vinde mesterskabet, men top-3 er det, vi skal gå efter. Det vil stadig bringe mig et stort skridt videre mod min drøm om Formel 1, siger Marco Sørensen.

Saxo bank trådte til
Sidste år blev det til to grandprix-sejre og en samlet syvendeplads efter suveræne Kevin Magnussen. Indtil forsæsonens anden test var udsigterne dårlige for Marco Sørensen, hvis karriere så ud til at gå i den forkerte retning. Så trådte Saxo Bank til, og i forlængelse af den danske investeringsbanks aftale med Lotus fik de ham placeret hos det franske Tech 1-team.

– I starten af sæsonen så det ud til, at jeg skulle være tredjekører, men der kom Charles Pic lige ind. Derefter så det, hvis ikke sort ud, så i GT-retning, som er svært at acceptere, når du har haft Formel 1 i tankerne, lige så længe du kan huske, siger Marco Sørensen.

– At Saxo ville gøre en indsats for at skubbe mig mod Formel 1, gav virkelig et skub på motivationen, siger den 23-årige nordjyde.

Ikke millionær-løn
Hvor Kevin Magnussen med sin kontrakt er sikret en milliongage, er der stadig lang vej for Danmarks andet store Formel 1-håb. Både hvad angår lønnen, og så de sponsormidler han også får brug for, før der står et Formel 1-sæde klar til ham.

– Man bliver ikke millionær af at køre World Series. Lotus’ F1-team tager sig af mig og holder mig kørende. De betaler for min bil med Saxos hjælp, og deres eneste interesse er at få mig videre. Lige nu er mit liv træning, masser af rejseri og mediepleje, siger han.

Marco Sørensen håber og tror, talentet kan række til Formel 1.

– Lotus ville ikke have rykket mig fra juniorteamet til F1-teamet, hvis de ikke synes, jeg har talent. De ved, hvad jeg kan, de har set mig vinde ræs og har sådan set været med siden 2009. Udfordringen er at få mit franske team (Tech 1) til at spille optimalt.

Danmark et lille marked
Forsæsonens test begyndte langtfra prangende, men den sidste dag i Jerez i Spanien tegnede anderledes lovende. Selv hvis resultaterne kommer i denne weekend i Monza og sæsonens øvrige 15 løb, er en forfremmelse langtfra garanteret. At Kevin Magnussen allerede er i Formel 1, er ikke en fordel for andre danske Formel 1-drømme, da Danmark med sponsorøjne er et lille marked.

– Ligegyldigt hvor meget Lotus siger, at de gerne vil have mig, så skal der altid være det økonomiske. Jeg vil ikke snakke beløb, men det kræver økonomi – det er ingen hemmelighed. For Lotus er jeg ikke bare en betalingskører.

– De vil virkelig gerne have mig ind i Formel 1. Derfor går prisen automatisk ned, siger Marco Sørensen.

Kan Marco Sørensen matche Kevin Magnussens resultater i Formel Renault 3.5, åbner det en billigere vej ind i Formel 1.

Ekstra Bladet var inviteret til Lotus’ hovedkvarter af Saxo Bank

Eurosport viser Formel Renault 3.5-løbene fra Monza søndag fra kl. 17.00

0 kommentarer
Vis kommentarer