Pengemændene: 17 løb til at bevise din F1-status, Marco

Marco Sørensen har de næste 17 løb til at bevise overfor sig selv, omverdenen og folkene med pengene, at han har Formel 1-potentiale

Formel 1-test Bahrain. Marco Sørensen bliver reserve -og udviklingskører for Lotus Formel 1-hold i denne sæson.Fra højre er det: Marco Sørensen (DK), Charles Pic (F), Romain Grosjean (F), Pastor Maldonado (Venezuela), Nicolas Prost (F) (Foto: Jan Sommer)
Formel 1-test Bahrain. Marco Sørensen bliver reserve -og udviklingskører for Lotus Formel 1-hold i denne sæson.Fra højre er det: Marco Sørensen (DK), Charles Pic (F), Romain Grosjean (F), Pastor Maldonado (Venezuela), Nicolas Prost (F) (Foto: Jan Sommer)

ENSTONE (Ekstra Bladet): Den største forskel mellem cykling og Formel 1 er, at sponsorkronerne rækker noget længere på to end fire hjul.

Konstateringen tilhører Lars Seier Christensen, medejer af Saxo Bank og i gang med sin første sæson som sponsor i et Formel 1-team.

Som det var tilfældet med bankens første cykelsponsorat, blev aftalen med Lotus indgået på det rigtige tidspunkt. I Kevin Magnussens slipstrøm er et glimrende sted at befinde sig.

Se også: Formel 1-boss roser dansk stortalentSe også: Marco Sørensen: Hårdt at se Kevin i Formel 1

Rettidig omhu

– Vi startede med at vinde Tour de France seks uger, efter vi gik ind i cykling, så vi prøver at time det ordentligt, griner direktøren, som er gået ind i Formel 1, fordi det som cykling følges globalt.

– Vi valgte Lotus, fordi de har Marco, som er den næste dansker med en reel mulighed for at nå Formel 1.

Men det bliver ikke Saxo Bank, som uden videre betaler nordjydens sæde. Når Lars Seier bruger en sponsorkrone, forventer han at få mindst to igen andetsteds, hvilket F1-holdet ud over selve brandingen kan hjælpe med helt konkret.

– Den hedgefond, som ejer en stor del af Lotus, har målrettet forsøgt at føre kunder og partnere sammen. De gør en solid indsats for at hjælpe os med at lave forretning og har allerede introduceret os for et par store private banker, som vi ikke kendte i forvejen.

Se også: Vennerne afslører: Kevin er kold som is

Dollar i kassen

– Hvis du kan se konkrete dollar i kassen, vil det være nemmere for os at øge sponsoratet fremadrettet.

Som dansker er det svært at nå helt til Formel 1, fordi hjemmemarkedet er så lille.

– Selv om Magnussen lige nu er større end Gud, så har han kun 5,5 millioner med sig i ryggen, der vil købe alt, der står Magnussen på. Der har du en fordel ved at være eksempelvis tysker.

– Jeg tror, Marco har gode chancer, men det er klart, at står man med to gode kørere, og den ene kommer med 100 millioner kroner, så skal man være Mother Teresa for ikke at kigge på det.

– Nu har vi hjulpet lidt på vej med World Series, så nu har Marco 17 løb til at vise, at han bør være i Formel 1.

Se også: TV: Marco om sit styrt: Det hev lidt i nakken

0 kommentarer
Vis kommentarer