Tom K. er klassens hurtigste

Men det rakte kun til 2. plads i Sebring

Stadig masser af fart i den danske motorsportsveteran (Foto: AP)
Stadig masser af fart i den danske motorsportsveteran (Foto: AP)

45 år og fortsat klassens hurtigste.

Selv om Tom Kristensen burde være ramt rust og slidtage efter 14 år i Audi’en, kan sportsvognslegenden fortsat give den gas bedre end de fleste.

Danskeren kørte hurtigste omgang med 1.44,870 min i aftenens og nattens 12 timers løb på Sebring, Florida, men en kontroversiel tidsstraf på 60 sekunder til den faste makker, skotten Allan McNish, kostede efter alt at dømme Tom K. og Co. sejren. Det ville i så fald have været danskerens syvende i det gamle traditionsrige løb.

Søsterbilen fra Audi med Marcel Fässler, Schweiz, Benoit Treluyer, Frankrig og Oliver Jarvis, Storbritannien vandt efter 364 omgange med et forspring på små otte sekunder ned til den anden Audi med Tom Kristensen, Allan McNish og Lucas di Grassi, Brasilien.

Efter et halvt døgn, hvor Audi’erne skiftedes til at være i front, blev Tom K. og co. ’de små’, da Audi endnu en gang hentede en 1-2 sejr hjem i sæsonens første løb, som dog ikke er tællende i VM.

- Vi var tæt på, indrømmer Tom Kristensen, der var stolt af sin hurtige omgang, som han med egne ord længe vil huske.

Straffen til Allan McNish blev tildelt efter, at skotten et par timer inde i løbet havde påkørt en langsommere bil.

Mens Tom K kørte med om sejren og blev 2'er og endte på podium, så udgik Jan Magnussens Corvette efter 213 omgange med gearkasseproblemer i GT klassen, mens IT-manden David Heinemeier Hansson blev 3’er i den lille klasse for prototyper og igen markerede sig som en habil 'amatør'.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere