Årets danske kører fortsætter hos Lotus

Marco L. Sørensen har langt om længe fået forlænget aftalen med Lotus

Marco Sørensen i aktion for Lotus. (PR-foto)
Marco Sørensen i aktion for Lotus. (PR-foto)

Årets danske bilsportskører, Marco L. Sørensen, er færdig med at sidde på pinebænken.

Formel 1’s nye storhold, Lotus, med bl.a. den flyvende finne Kimi Räikkönen i teamet er klar til at investere yderligere i den 22-årige nordjyde, der modsat størstedelen af feltet i Formel 1-kravlegården Formula Renault 3.5 ikke har pengestærke sponsorer i ryggen.

Alligevel troede Marco L. Sørensen, at det ville blive en formsag at få forlænget kontrakten efter en fornem debut og en samlet sjetteplads i World Series i sidste sæson.

- Jeg regner med, at aftalen er i hus inden jul, lød det optimistisk fra Marco L. Sørensen, da klassen gik på vinterferie efter den sidste test i Barcelona, hvor nordjyden var hurtigst af alle i i den afsluttende kørsel.

Læs også:

Se også: Han er årets danske bilsportskører

Så hurtige var Lotus imidlertid ikke til at få forlænget med danskeren. Der kom til at gå halvanden måned over tiden, før Lotus fik besluttet sig.

Det tidligere Renault-team er blevet overtaget af en kapitalfond i Luxembourg, Genii Capital, så markedet er formentligt blevet afsøgt i håb om at finde en kører eller to med både talent og penge.

Ventetiden trak også ud, fordi Lotus efter i sidste sæson at have ’udliciteret’ Formula Renault 3.5-teamet til den tjekkiske entreprenør Chorouz har hentet 'lærlinge' ind under Formel 1-teamets brede vinger.

Læs også:

Se også: Ros til fravalgt dansker

Fremover vil Marco L. Sørensen - årets danske bilsportskører - i Eric Boullier have den samme chef som Kimi Räikkönen og dennes franske medkører, crashkongen Romain Grosjean, så vejen til Formel 1 er måske blevet kortere.

I hvert fald kan manden, som bestemmer, selv se, hvad danskeren kan præstere.

Som medkører vil Marco L. Sørensen få den schweizisk/filippinske kører Marlon Stöcking, der i fjor kørte med GP3-klassen, og Lotus-kørerne skal bl.a. køre mod McLaren-lærlingen Kevin Magnussen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere