Ferrari på vej i Le Mans

Porsche er allerede på vej tilbage - nu bekræfter Ferrari, at de også vil køre med om Le Mans-sejren

Tom Kristensen er kongen af Le Mans, hvor han har vundet 24 timers-løbet ni gange - senest med Allan McNish og Loic Duval i 2013. (Foto: AP/Michel Spingler)
Tom Kristensen er kongen af Le Mans, hvor han har vundet 24 timers-løbet ni gange - senest med Allan McNish og Loic Duval i 2013. (Foto: AP/Michel Spingler)

Der er masser af Ferrari-racere med i GT-klasserne i 24 timers-løbet i Le Mans - men italienerne har ikke siden 1973 deltaget i den største af bilklasserne i det traditionsrige motorsportsløb, som danske Tom Kristensen har vundet ni gange.

Og ikke siden 1965 har Ferrari vundet den bedste klasse i det mest prestigefulde sportsvognsløb på kloden - men nu skal det ifølge det engelske motorsportblad Autosport snart være igen.

Se også: Dansk stortalent skal køre Porsche

Ifølge Ferrari-præsident Luca di Montezemolo er Ferrari i gang med at udvikle teknologi og motorer, der kan blive anvendt i en LMP1-racer allerede til næste år og at Ferrari 'før eller siden' vender tilbage til løbet, som Audi har domineret de seneste mange år.

- Vi arbejder på noget teknologisk udvikling, som vi tester i øjeblikket, så det er første gang, der - teoretisk set - kunne være mulighed for at tænke på Le Mans.

- Der har været uger, hvor jeg har tænkt over mulighederne - hvis reglerne går i den retning, jeg forventer - for måske før eller siden at stille op i Le Mans med en Ferrari-racer for at vinde, siger Ferrari-præsidenten til Autosport.

Se også: Tom Kristensen er verdensmester

Fra 2015 bliver budgetterne i Formel 1 skåret ned, hvilket ifølge di Montezemolo kan give Ferrari mulighed for at sætte et LMP1-program i gang i VM-serien for sportsvogne, World Endurance Championship, som Tom Kristensen vandt i denne sæson sammen med Allan McNish og Loic Duval.

- Jeg kan ikke sige til 100 mennesker, at de skal forsvinde og finde sig et andet job, så det kunne være en mulighed for at lade nogle af vores folk arbejde i den retning, siger Ferrari-præsidenten endvidere til Autosport og understreger, at det tidligst vil kunne ske fra 2016.

Se også: Tom Kristensen glæder sig til Mark Webber

Og til den tid er det jo - trods alt - spørgsmålet, om nu 46-årige Tom Kristensen stadig er at finde i en Le Mans-racer. Selvom man vel ikke vil blive forundret ...

En anden stor sportsvogns-fabrikant, Porsche, vender i øvrigt tilbage til den største Le Mans-klasse allerede næste år, når den mangeårige Formel 1-stjerne Mark Webber skal køre for teamet.

0 kommentarer
Vis kommentarer