Ubekymret Tom: Vi kørte ikke efter pole position

Tom K og Co. skulle have en masse omgange i en fart, så der blev ikke satset på kvalifikationen

Tom Kristensen og Audi nr. 1 starter et stykke nede i feltet i Le Mans, men det får ingen betydning, bedyrer den danske motorsportslegende. (Foto: Jan Sommer)
Tom Kristensen og Audi nr. 1 starter et stykke nede i feltet i Le Mans, men det får ingen betydning, bedyrer den danske motorsportslegende. (Foto: Jan Sommer)

LE MANS (Ekstra Bladet): Facit på torsdagens kvalifikation med en beskeden startplads som 7'er i årets 24 timers løb er ikke noget, som umiddelbart bekymrer køreren, der normalt er i spidsen i Le Mans.

Se også: Tom K. fik baghjul i kvalifikationen

Den ni dobbelte vinder, Tom Kristensen, fortæller i en pressemeddelelse, at Audi nr. 1 i kvalifikationen ikke kørte efter at sikre en god startplads, men udelukkende for at forberede bilen til weekendens 24 timer.

Det tog lidt tid, inden den nye Audi nr. 1, bygget op omkring et monocock (ramme, red) fra testbilen, kom i gang på grund af en defekt sensor.

Se også: Sådan samler man en smadret Audi

Da hjulene begyndte at rulle, handlede det ikke om at køre en tid, men om at få så mange omgange som muligt fordelt på alle tre kørere.

Så Tom Kristensen, Lucas di Grassi og Marc Gené fik sammen med 'søsterbilen' med Marcel Fässler, Andre Lotterer og Benoit Treluyer kørt flest omgange i kvalifikationen med hver 38 omgange.

- Det var på en måde tale om en roll-out for vores vedkommende, da vi kom i gang efter et problem med en sensor, siger Tom Kristensen.

- Alle tre er glade for bilen, og vi stiller til start med en positiv følelse.

- Mekanikerne har gjort et fantastisk arbejde med at få en bil. Det har været to forfærdelige dage, men nu kan vi kigge fremad, siger Tom Kristensen.

Se også: Tom K-makker stoppet af lægerne

0 kommentarer
Vis kommentarer