Vildt drama forbi: Tom K. blev toer

Tom Kristensens Audi nummer 1 sluttede på andenpladsen i Le Mans efter Audi nummer 2

Den gik ikke denne gang for Tom Kristensen. Selvom der står nummer 1 på hans Audi, blev han og teamkammeraterne nummer to ved Le Mans 2014. (Foto: Jan Sommer)
Den gik ikke denne gang for Tom Kristensen. Selvom der står nummer 1 på hans Audi, blev han og teamkammeraterne nummer to ved Le Mans 2014. (Foto: Jan Sommer)

Når Tom Kristensen en dag trækker sig tilbage til lænestolen, vil han altid kunne mindes 2014 udgaven af verdens hårdeste racerløb i Le Mans.

Selv om det ikke blev til den 10. sejr, som det ellers trak op i løbet af morgenen og formiddagen, fik Tom Kristensens Audi nr. 1 en hovedrolle.

Løbet sluttede godt nok i ro og mag med danskeren i rollen som bodyguard for Audi nr. 2, der fik beskyttelse i den sidste time for at undgå af en eller anden træt konkurrent skulle forpurre endnu en 1-2 sejr til suveræne Audi.

Det var tredje gang, at 2'erne sejrede, og det var franskmanden Benoit Tréluyer, som fik æren at køre i mål til stor jubel det rekordstore publikum på 262.000, som er det højeste antal siden 1989.

Audi nr. 2 udnyttede, at Tom Kristensen søndag middag måtte i garage for at få ny turbo.

Det kostede omgange. I første omgang røg Porsche i front, men Audi nr. 2 fikpå samme tid grønt lys til at indlede en jagt, som betød, at Porsche med Mark Webber fik problemer og dumpede ned i stillingen.

Inden Audi-Porsche-dramaet har Toyota nr. 7 anført af Alexander Würz, Østrig ført i 11 timer, inden man udgik søndag morgen med elektriske problemer

Det betød, at Audi nr. 2 kom i front, men da man fik problemer med turboen, overtog Tom Kristensen føringen, inden de samme turboproblemer ramte Audi nr. 1.

Så rækken af problemer for Tom Kristensen og Co. , som startede allerede i onsdagens 1. træning med Loïc Duvals flyvetur med en smadret Audi som resultat, blev bare ved og ved, så 2. pladsenen er mere end godkendt.

I GTE AM-klassen hentede danskerbilen i Aston Martin med startnummer 95 sejren. Kristian Poulsen, David Heinemeier-Hansson og Nicki Thiim var kørerne bag sejren.

1 af 4 Tom Kristensen var en glad mand tidligere i løbet. Men det var da han lå til at vinde sit 10. Le Mans. Desværre for danskeren blev det til en 2.-plads. (Foto: Jan Sommer)
2 af 4 Her holder Tom Kristensens Audi-racer i pitten. (Foto: Jan Sommer)
3 af 4 Her er Tom Kristensen ved at skifte med sin brasilianske teamkammerat, Lucas De Grassi. (Foto: Jan Sommer)
4 af 4 Den gik ikke denne gang for Tom Kristensen. Selvom der står nummer 1 på hans Audi, blev han og teamkammeraterne nummer to ved Le Mans 2014. (Foto: Jan Sommer)
0 kommentarer
Vis kommentarer