Bag om Tom K: Født med benzin i blodet

Den bedste racerkører, der aldrig har kørt Formel 1, indstiller karrieren med en rekordliste, der næppe nogensinde overgås

Se Tom Kristensen afsløre sit karrierestop

Ofte, når store sportsfolks historie skal fortælles, kan man begynde med klichéen om, at det ikke blev sunget ved hans vugge, at han skulle blive en god fodboldspiller, stangspringer, bueskytte og så videre.

Men i tilfældet Tom Kristensen kunne ingen blive overrasket over hans livsbane, for hans vugge stod på en benzintank i Hobro, og hans far var racerkører.

Det er slut: Tom Kristensen stopper karrieren

Han kom til verden 7. juli 1967 ved en hjemmefødsel i lejligheden over benzintanken på Aalborgvej, og allerede fra barnsben havde han stor fornøjelse af sport. Han var en lovende fodboldspiller, men da han som 9-årig fik sin første gokart af sin far, var vejen til de store triumfer i motorsporten banet.

Talentet var indlysende, men det var før alt hans engagement, professionalisme og vinderinstinkt, der sikrede ham succes. Tom Kristensen synes at være evigt koncentreret og evigt optaget af detaljen både i bilen og udenfor med benene plantet solidt på jorden.

Altid fremstår han høflig, ydmyg, velovervejet og velklædt. En sand gentleman, er han, men når det gælder vindermentalitet og ambitioner, er der intet selvudslettende over den 47-årige jyde.

Se også: En legende takker af: Her er Tom Kristensens største sejre

Perfektionist til fingerspidserne er han, og han synes ikke at forvente mindre af sine omgivelser. Ikke få journalister har mærket irritationen bag venligheden, når baggrunden for et spørgsmål har savnet research, og mangen en mekaniker har nok gennem tiderne fået læst og påskrevet, hvis ikke alt var lige så perfekt forberedt som Kristensen selv.

Den fysiske topform har Tom K blandt andet holdt ved lige med cykling, som har fascineret ham gennem mange år. Flere gange har han besøgt Tour de France på hviledagene, hvor han har cyklet med vennen Brian Holm og de professionelle, som han satte en ære i at dyste med.

- Jeg er sikker på, at jeg kunne klare en dopingtest, men jeg har nok noget særligt i blodet. Benzin, er det vel, sagde han engang til Ekstra Bladet.

Tom Kristensen har i mange år boet i Monaco med sin familie, men han har stadig stærke bånd til fødebyen Hobro.

Her kan du se det rørende tv-klip, hvor Tom Kristensen dedikerer sin seneste Le Mans-sejr i 2013 til vennen Allan Simonsen, som på tragisk vis afgik ved døden i samme løb:

Se bevæget Tom K. dedikere Le Mans-sejr til Allan Simonsen 

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen