Big Mag er i fuld fart på vej mod sølvbryllup

Jan Magnussen ruller i weekenden ud til sin 24. sæson

Jan Magnussen skal i år forsvare sidste års sejr i Daytona 24 timer (Foto: Jan Sommer)
Jan Magnussen skal i år forsvare sidste års sejr i Daytona 24 timer (Foto: Jan Sommer)

Danmarks og Europas mest vindende racerkører Jan Magnussen er med speederen i bund på vej mod sølvbryllup - som racerkører.

Den 42-årige far til tre vil i weekenden rulle ud til sin 24. sæson, når der tælles ned til årets store opgave for hans vedkommende, 24 timers løbet på den berømte bane i Daytona, Florida, 30. og 31. januar.

Efter 10 forsøg lykkedes det sidste års for Big Mag at vinde det eftertragtede Rolex-ur til en værdi af 60.000 kr, da han i den gule Corvette sammen med sin faste makker, Antonio Garcia, Spanien og Ryan Briscoe, Australien, vandt GT-klassen.

Se også: Magnussen fik sit Rolex

Sidstnævnte er smuttet til den nye bil i klassen, Ford GT, så Corvette har været ude at låne en tredjekører hos Audi til Daytona 24 timer.

Det er den tidligere Le Mans- og Daytona-vinder Mike Rockenfeller fra Tyskland, som har overtaget sædet til sæsonens første løb i den amerikanske sportsvognsserie.

Udover Ford GT skal den opdaterede Corvette C7.R også køre mod Ferrari, BMW og Porsche, hvor VM 3'eren i GTE Pro-klassen, Porsche-kører Michael Christensen igen i år er til start, men på andre betingelser end i fjor, hvor han som tilskuer sprang ind i sidste øjeblik på grund af sygdom.

Ved siden af VM-serien skal Michael Christensen i den kommende sæson også køre fire langdistanceløb i USA sammen med sidste års samlede Le Mans-vinder, Earl Bamber, New Zealand, og Frederic Makowiecki, Frankrig.

I VM fortsætter danskeren parløbet med verdensmester, Richard Lietz, Østrig.

Også Christina Nielsen, der har brugt vinteren til at skifte til Ferrari fra Aston Martin, skal køre Daytona 24 timer med tre mand høj, Alessandro Balzan, Italien, Jeff Segal, USA og Robert Renauer, Tyskland.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere