Big Mag vandt ny stor sejr i nat

Det blev en gyser, da Jan Magnussen sejrede i Sebring for 5. gang

Jan Magnussen vandt i nat for 5. gang 12 timers løbet på Sebring (Foto: Jan Sommer)
Jan Magnussen vandt i nat for 5. gang 12 timers løbet på Sebring (Foto: Jan Sommer)

En 6 år lang sejrstørke sluttede i morges dansk tid, da Jan Magnussen for femte gang i karrieren vandt GT klassen i det prestigefyldte 12 timers løb på Sebring i Florida.

Den danske veteran, der siden 1999 har været fast inventar i løbet på den gamle militære flyveplads, vandt sidst i 2009 i Corvette, så løbet var ved at udvikle sig til lidt af et mareridt for Big Mag og Corvette.

Nattens sejr kom hjem i lidt af en gyser, da Jan Magnussens faste makker, spanieren Antonio Garcia først kom i spidsen meget sent i løbet.

Oven i vandt Corvette også selve løbet.

Se også: Avis: Magnussen satser kun på Formel 1

Joao Barbosa, Portugal, Christian Fittipaldi, Brasilien og Sebastien Bourdais, Frankrig sejrede i et løb, som der stod Corvette med fire af fem første biler i mål.

Den vindende Corvette med nr. 3 fik ellers en skidt start, da den nye, faste tredjemand, australieren Ryan Briscoe tidligt i løbet kørt af i et sving og tabte en håndfuld placeringer, så de næste timer skulle bruges på at komme tilbage i topstriden.

Det var Jan Magnussens anden store sejr i USA i denne sæson, så det er med stor optimisme, at de tre ser frem til årets Le Mans om tre måneder.

Se også: Gentlemen må af banen på Sebring

Tidligere på året vandt den samme trio det andet store langdistanceløb i USA, Daytona 24 timer,  så danskeren har allerede skaffet sig en solid føring i Tudor United Sportscar Championship.

I den lille klasse GTD, hvor D står for Daytona, kommer racerpigen Christina Nielsen for første gang på podiet i et stort løb med en 2. pladsen i en Aston Martin, kun slået med godt ni sekunder af en Porsche. Hun var sammen med James Davison, Australien og Brandon Davis, USA.

Se også: Tom K: Dansker til tops i Le Mans indenfor fem år

 

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere