CHOK-FORBUD: Ingen bikini-piger i Le Mans

Som om det ikke var nok, at vi fremover skal undvære Tom K i Le Mans, så kommer løbet nu også til at være fri for lækre 'grid girls'

Le Mans' meget letpåklædte piger. (Foto: Thomas Wilmann)
Le Mans' meget letpåklædte piger. (Foto: Thomas Wilmann)

Udholdenheds-race som de 24 timer på Le Mans har traditionelt fem ingredienser: Dødsforagtende racerkørere, hårdtarbejdende ingeniører og mekanikere, kendisser, ekstreme sportsvogne og sidst, men ikke mindst, letpåklædte og overordentligt kønne 'grid girls', der sørger for, at stemningen er på plads til en gedigen mande-weekend.

Men nu mener det internationale motorsportsforbund FIA, at tiden er løbet fra de lækre piger. I et forsøg på at komme stereotypen, at motorsport kun er for mænd, til livs, har FIA derfor besluttet, at der fremover ikke skal være 'grid girls' til løbene i verdensmesterskabet i udholdenhedsrace WEC, hvilket inkluderer Le Mans.

- Fra og med løbet på Silverstone næste uge, vil der ikke være 'grid girls', som der hidtil har været, sagde WEC-boss Gerard Neveu til Reuters efter pressemødet op til Silverstone-løbet næste weekend.

- Det er noget, der hører fortiden til. Kvinders forhold er en smule anderledes nu, uddybede Neveu.

Her er nogle af de smukke piger, Le Mans-fans fremover går glip af:

 

Toyotas britiske WEC-verdensmester Anthony Davidson bakker, fra sin plads under tøflen, op om beslutningen og mener, det er på høje tid, beslutningen tages.

- Jeg har snakket rigtig meget med min kone om det, og vi er kommet frem til, at vi begge mener, at det ('grid girls', red.) faktisk er et ret gammeldags koncept, siger den tidligere Formel 1-kører til Reuters.

- Verden har jo bevæget sig videre fra det. Og motorsport bør, hvad det angår, følge resten af verden meget nøje, mener Davidson.

- Jeg synes, det er en meget fin gestus, at WEC fjerner det aspekt af motorsporten. Det er jo rimelig sexistisk, fortsætter han.

Han mener dog ikke, manglen på 'grid girls' kommer til at fjerne noget som helst af stemningen, da der, i hans øjne, sker en masse andre spændende ting i forbindelse med løbene.

- Sport er sport, men vi kan jo lave en masse ting omkring den. Der er jo en DJ, underholdning og mange andre ting. Men de virkelige stjerner er jo bilerne og kørerne, konkluderer den forstående Anthony Davidson.

1 af 5 Le Mans' meget letpåklædte piger. (Foto: Thomas Wilmann)
2 af 5 Le Mans 2014. Traditionen tro var der en masse rare piger til at hjælpe med at skubbe racerbilerne på startplads. (Foto: Jan Sommer)
3 af 5 Der var piger, biler og fotografer på start-gridden, inden starten gik til det traditionsrige 24-timers løb i Le Mans. (Foto: Jan Sommer)
4 af 5 Le Mans 2014. Traditionen tro var der en masse rare piger til at hjælpe med at skubbe racerbilerne på startplads. (Foto: Jan Sommer)
5 af 5 Le Mans' meget letpåklædte piger. (Foto: Thomas Wilmann)
81 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere