Annonce:
Annonce:

- Christian har imponeret på alle fronter

En test var nok til at overbevise RLL Racing om, at Christian Lundgaard var fremtidens mand, fortæller Indycar-teamets grundlægger

Christian Lundgaard er søn den tidligere rally-europamester Henrik Lundgaard.
Annonce:
Følg Motorsport

Bedst som Christian Lundgaards Formel 2-sæson var ved at falde sammen dukkede en uventet invitation op til en hemmelig test i slutningen af juli.

Indycar-teamet Rahal Letterman Lanigan Racing (RLL) havde holdt øje med det 20-årige danske medlem af Alpines Formel 1-akademi og så et potentiale.

Til testen på Barber Motorsports Park i Alabama tog Lundgaard teamet og nok så vigtigt ingeniørerne med storm.

Ret beset har østjyden imponeret på alle fronter, siger teamets grundlægger Bobby Rahal, da Ekstra Bladet får muligheden for at tale med ham efter annonceringen af den flerårige aftale.

- Piers Phillips, som er direktør for RLL, gjorde mig opmærksom på Christian.

Annonce:

- Vi har også en repræsentant i Europa, og sammen med Piers identificerede han Christian og sagde, at det er ham, I skal se på. Så vi inviterede ham over og testede ham sammen med en anden kører, som gav os en god fornemmelse. Det blev der bygget ovenpå til raceweekenden, siger Bobby Rahal til Ekstra Bladet.  

Ingeniørerne var svært begejstrede over danskerens feedback under testen på Barber Motorsports Park. Foto: Daniel Lundgaard
Ingeniørerne var svært begejstrede over danskerens feedback under testen på Barber Motorsports Park. Foto: Daniel Lundgaard
 

- Han beviste sin fart til det ene løb, han kørte, og ingeniørerne var meget imponerede efter den test, vi kørte på Barber.

Med økonomisk hjælp fra Lundgaards oprindelige investorer Hemming Van, tidligere Daloon-ejer og nuværende bestyrelsesformand i Easyfood, samt Kaj Andersen, dansk forretningsmand bosat i Singapore, blev der skruet en længerevarende aftale sammen.

Fremover stiller RLL Racing med tre biler og er i gang med et generationsskifte. 32-årige Graham Rahal, grundlæggerens søn, er nu alderspræsident, mens nyankomne Jack Harvey er 28.

- For os handler det om at have tre chancer for at vinde til hvert løb, vi kører, siger Boddy Rahal.

Christian Lundgaard flytter fokus fra Formel 1 og kører i de kommende sæsoner i Indycar. Foto: RLL Racing
Christian Lundgaard flytter fokus fra Formel 1 og kører i de kommende sæsoner i Indycar. Foto: RLL Racing

Annonce:

- Med Jack Harvey og nu Christian har vi tre unge fyre, som uden tvivl kan træde speederen i bund. For os handler det om at sikre fremtiden, og Christian viste os, at han besidder, hvad vi har brug for. Til gengæld kan vi give ham et godt hold, så for alle parter er det en stor dag.

- Christian kommer med et nyt syn på sagerne. Både Graham og Jack har været her i Indycar i en årrække, men nu har du en ny kører, hvis tilgang og føling med bilen kan være lidt anderledes, som de andre kan drage nytte af - og omvendt. Når Christian første gang skal køre på ovalbaner, vil de andres erfaring hjælpe ham.

- Det er ikke kun, hvor hurtig du er på banen, men også hvor god du er til at arbejde med teamet og med sponsorerne. Christian har imponeret på alle fronter, siger han.

Ejerkredsen, som også tæller komikeren David Letterman samt forretningsmanden Mike Lanigan, lyttede meget til ingeniørerne, da de valgte at satse dansk fremfor på amerikanerne Santino Ferrucci eller Oliver Askew, som også var under overvejelse. 

Annonce:

- Ikke et ondt ord om Santino eller Oliver, men vi følte bare, at Christian repræsenterede den retning, vi ønskede at gå. At aftalen er flerårig, er et plus, for han skal bruge lidt tid på at finde sig til rette - især på ovalbanerne. Men han har vist, at han lærer hurtigt.

Teamgrundlægger og medejer Bobby Rahal er selv tidligere Indycar-mester og Indianapolis 500-mester. Sønnen Graham Rahal vundet seks gange i 227 løb. Foto: Michael Conroy/Ritzau Scanpix
Teamgrundlægger og medejer Bobby Rahal er selv tidligere Indycar-mester og Indianapolis 500-mester. Sønnen Graham Rahal vundet seks gange i 227 løb. Foto: Michael Conroy/Ritzau Scanpix

Kontrakter i motorsport indeholder præstationsklausuler - ikke mindst som rookie - men målsætninger er ikke noget som italesættes endnu.

- Forventninger kommer nogle gange i vejen for rigtig succes og præstationer. For os handler det om hårdt arbejde og om at integrere Christian på teamet. Vi er overbevist om hans kvaliteter, og så må vi se, hvad resultaterne er. Hvem ved?

- Vi har set andre kørere have både gode og dårlige år, og det kan både have med hold og ingeniører at gøre. Vores forventning er, at vi får et godt år sammen med Christian. Betyder det sejre? Eller anden- eller tredjepladser? Det ved jeg ikke, men jeg er overbevist om, at vi er tilfredse med resultaterne ved sæsonens udgang, siger Rahal.

Bliv klar til sæsonen: 21 ting, du bør vide om Indycar

Annonce:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

500.000 ramt

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: