Christina Nielsen kan skrive historie i regnvejret

Stormvarslet til Petit Le Mans i Atlanta er afblæst, men det vil regne i et væk - og det er okay med Christina Nielsen, der kører for historisk mesterskab

Christina Nielsen kan blive den første kvinde, der vinder et stort  internationalt mesterskab (Foto: jan Kaiser/Christina Nielsen Press)
Christina Nielsen kan blive den første kvinde, der vinder et stort internationalt mesterskab (Foto: jan Kaiser/Christina Nielsen Press)
Følg Motorsport

Varslet om uvejr er afblæst, så Christina Nielsen og hendes to medkørere, Kuno Wittmer, Canada og Brandon Davis, USA, kan i stedet se frem til at bade sig igennem det 10 timer lange Petit Le Mans på Road Atlanta udenfor den tidligere OL-by med samme navn.

Mændene skal hjælpe den danske racerpige til at blive første kvinde, som vinder en titel i et stort internationalt mesterskab.

Vejrudsigten fortæller, at det vil blive ved med at regne og regne, som det har gjort i flere dage under træningerne.

Men frygten for, at uvejret, som har hærget Mellemamerika og kostet masser af liv i Guatamala, ville fortsætte over Den Mexicanske Golf og ramme staten Georgia, er drevet over, så det vil ikke blive en gentagelse af 2009-udgaven, hvor 10 timers løbet blev afbrudt efter fire timer.

Magnussen sikrer Le Mans-deltagelse med ny kontrakt

Regnen har fået Christina Nielsen og hendes mandskab til at tage det med ro under træningerne og i tidtagningen, så 'danskerbilen', en Aston Martin V12 Vantage  starter som 8'er i GT Daytona-klassen.

- Heldigvis har vi en bil, der er god i regnvejr, lyder meldingen fra USA, inden starten sidst på eftermiddagen.

Trioen har en køreplan klar.

Da Christina Nielsen kun har et forspring på et point til nærmeste konkurrent, den tysk/amerikanske duo, Christopher Haase og Dion von Molke i Audi R8, skal hun slutte foran Audi'en for at blive mester.

Et andet krav er, at hun kan 'nøjes' med at slutte lige efter den øjeblikkelige treer i klassen, en Ferrari med bl. a. Townsend Bell og Bill Sweedler, begge USA, der er fire point efter hende.

Ole Olsen på charmeoffensiv efter VM-skandale

Så Christina Nielsen kender betingelserne for at skrive historie.

Det ser lidt sværere ud for Jan Magnussen i GT Le Mans-klassen, hvor danskeren efter en forrygende start er dumpet ned som treer. Der er 10 point op til den førende franskmand, Patrick Pilet, Porsche og 7 point til en BMW med Bill Auberlen, USA og Dirk Werner, Tyskland, så den danske veteran, der netop har forlænget med Corvette for yderligere to år, skal ikke kun vinde for at blive mester.

Han skal også håbe på, at de andre resultater vil flaske sig, som det har gjort tidligere på sæsonen, hvor det gik danskerens vej i både 24 timer på Daytona og 12 timer på Sebring.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+