Christina skal give mænd baghjul

Den dobbelte amerikanske sportsvognsmester kører i den kommende sæson i milliondyr 'tøsebil'

Christina Nielsen har tre gange kørt med i 24 timers løbet på Le Mans (Foto: Jan Sommer)
Christina Nielsen har tre gange kørt med i 24 timers løbet på Le Mans (Foto: Jan Sommer)
Følg Motorsport

Mændene skal have baghjul.

Det er i sidste ende meningen med, at flere kvinder skal køre race i et af de store mesterskaber.

En af dem, som skal vise vejen, er den dobbelte amerikanske sportsvognsmester Christina Nielsen.

Efter en sæson i en sofistikeret forklædt Honda NSX skal hun i den kommende sæson køre i en endnu dyrere Lamborghini Huracan GT3.

Den snart 28-årige racerpige fra Vedbæk er sammen en tidligere konkurrent, briten Katherine Legge hyret til at vise, at kvinder også kan køre stærkt.

En organisation ved navn GEAR (Girl Empowerment Around Racing, red) har udvalgt de to seje racerpiger til at køre med i det amerikanske sportsvognsmesterskab, i daglig tale IMSA.

Den dobbelte amerikanske sportsvognsmester Christina Nielsen har landet en fast plads i noget af en 'tøsebil', en milliondyr Lamborghini Huracan (Foto: Jan Sommer)
Den dobbelte amerikanske sportsvognsmester Christina Nielsen har landet en fast plads i noget af en 'tøsebil', en milliondyr Lamborghini Huracan (Foto: Jan Sommer)
 

Selv om Danmarks mest vindende racerkører, Jan Magnussen, efter 20 sæsoner i USA ser ud til ikke at skulle køre videre i Guds eget land, vil Danmark derfor fortsat være repræsenteret i det amerikanske svar på VM for sportsvogne.

Christina Nielsen, som i denne sæson har været vidt omkring i forskellige sportsvognsserier, vil i det kommende år ikke skulle pendle så meget, da 'tøsebilen' skal køre samtlige 12 løb i mesterskabet.

GEAR har entreret med  det østrigske Grasser Racing Team til at servicere den vilde Lamborghini Huracan, som på danske nummerplader vil koste omkring 4,5 millioner kroner.

Teamet har to gange vundet den 'lille' GTD-klasse i 24 timers løbet på Daytona, som vil blive Christina Nielsen og Kathrine Legge første start i den nye bil.

I denne sæson kørte de to sammen i en Acura NSX (Honda på amerikansk, red) i udvalgte løb i det amerikanske mesterskab med en 4. plads i 10 timers løbet på den tidligere Formel 1-bane, Watkins Glen som bedste resultat.

De to havde en stille drøm om, at samarbejdet kunne afkastet en plads i årets Le Mans-felt, men her blev et wild card til en 'tøsebil' snuppet af en anden dansk racerpige, Michelle Gatting, som kørte sammen med Manuela Gostner, Italien og Rahel Frey, Schweiz i en Ferrari 488 GTE.

Der er brugt over 10 millioner på datterens karriere

Offer for svindel: Nu bliver Christina til gengæld historisk mester

Vilde med Christina

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+