Dansk Bond-pige vil være mester

Christina Nielsen kan blive den første kvinde, der vinder en major i motorsporten

Christina Nielsen (Foto: Jan Kaiser)
Christina Nielsen (Foto: Jan Kaiser)

Fars pige, racerkøreren Christina Nielsen kan natten til søndag skrive historie på Road Atlanta nær OL-byen, hvor Danmarks jernhårde ladies i 1996 for alvor blev nationens kæledægger ved at vinde OL-guld i håndbold.

Hun kan i James Bonds foretrukne bilmærke, en Aston Martin V 12 Vantage i øvrigt med startnummer 007, blive den første kvinde, der vinder en klassesejr i en motorsportens major-serier, United Sportscar Championship.

Den usædvanlige danske Bond-babe har inden lørdagens finale, 10 timers løbet Petit Le Mans, et forspring på et point til de nærmeste forfølgere, Christopher Haase, Tyskland og Dion von Moltke, USA, Audi R8, mens der er fire point ned til Bill Sweedler og Townsend Bell, USA, Ferrari 458.

Mesterskabet vil åbne en masse døre, og drømmen om at komme til at køre 24 timers løbet i Le Mans allerede næste år kan gå i opfyldelse, fordi den 23 årige milliardærdatter udover at være en ung blondine faktisk kan køre stærkt.

Christina Nielsen på podiet med masser af champagne (Foto: Christina Nielsen Press)
Christina Nielsen på podiet med masser af champagne (Foto: Christina Nielsen Press)
 

Endda langt stærkere end flere af sine mandlige konkurrenter, som oven i købet kan skrive professionel racerkører på visitkortet.

- Der har allerede været henvendelser omkring Le Mans, fortæller pressechef, Jan Kaiser.

Allerede i forsommeren flirtede hun med Danmarks nye Le Mans-bil, Ferrari'en fra Allerød med Mikkel Mac og Johnny Laursen, som søger en dansk tredjekøre, fordi teamet gerne vil være Dannebrog på fire hjul.

Hvis der skal betales ved kasse 1, bliver det ikke et problem.

Far er milliardær

Hendes racergale far, Lars-Erik Nielsen har for kort tid siden solgt sit livsværk, Maldivian Air Taxi for mere end en milliard kroner. Samtidigt er han en del af den stenrige familie, Mourier, Christiansen og Nielsen, der er blandt Danmarks 10 rigeste.

Så hun har hele pakken, så det er bare et spørgsmål om tid.

Hun har for længst lagt ud i overhalingsbanen for at give faderen, den tidligere Le Mans-kører Lars-Erik Nielsen, kaldet Hjulspind, baghjul.

I flere omgange var han lige ved og næsten i verdens største 24 timers løb, inden han opgav at vinde og parkerede sin egen karriere for at støtte datteren.

Da han på et tidspunkt blev spurgt, som han ville køre med datteren, sagde han pænt nej, så Christina Nielsen har to stærke fyre, Kuno Wittmer, Canada og Brandon Davis, USA som medkørere i det 10 timer lange løb. Den samme trio blev i foråret nr. 2 i 12 timers løbet på Sebring.

Hun vil med titlen køre fra en lang række professionelle mænd, selv om  hun 'på papiret' betragtes som værende en amatør.

Selv om hun hele året har haft base i USA, nærmere bestemt nord for San Francisco og kørt med i to amerikanske serier, United Sportscar Championship og Pirelli World Challenge for at få erfaring og især kilometer, er hun fortsat tilmeldt et studium på Århus Universitet.

1 af 2 Lars-Erik Nielsen, tdiligere Le Mans-deltager, er på vej til Road Atlnta for at støtte datteren, Christina Nielsen i hendes livs største løb (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 Christina Nielsen (Foto: Jan Kaiser)
7 kommentarer
Vis kommentarer