Dansk debutant: Kunne have vundet Le Mans

Michael Christensen blev vraget, da der skulle deles billetter ud til pladserne i Porsches LMP1-racere, som var overlegne i Le Mans

Michael Christensen gennemførte sit første Le Mans, men det blev ikke til en placering på podiet. (Foto: Jan Sommer)
Michael Christensen gennemførte sit første Le Mans, men det blev ikke til en placering på podiet. (Foto: Jan Sommer)

LE MANS (Ekstra Bladet): -Ja, jeg ville da gerne have siddet i vinderbilen.

Det er ikke uden grund, at Michael Christensen meget vel er en smule misundelig på Formel 1-stjernen Nico Hülkenbergs og dennes makkere Earl Bamber og Nick Tandy.

For Christensen var sammen med franskmanden Frédéric Makowiecki de hurtigste af Porsches mange GT-kørere på den tidligere franske Formel 1-bane Magny Cours.

Så det lå i luften, at årets Le Mans-debutant hkunne have siddet til bords med de store og ladet champagnen flyde nu, men uden forklaring blev der hentet to nye ind til Porsches tredjebil i årets 24 timers-løb.

Porsche #19 med Nico Hülkenberg vinder den 17. Le Mans-sejr for tyskerne. (Foto: Jan Sommer) Motorsport Kevins dilemma: Formel 1-stjerne triumferer i Le Mans

Den 24-årige dansker vælger dog at se diplomatisk på situationen, nu hvor bilerne har kørt de sidste kilometer, og resultaterne i de forskellige klasser er gjort op.

- Det er rigtigt godt for Porsche at vinde igen. Det er godt for at være tilbage som samlet vinder i Le Mans. Det styrker selvtilliden, siger Michael Christensen, der længe lignede en enlig dansker på podiet.

I GTE-klassen lå Porsche nr. 91 med små fire timer tilbage til at køre om sejren med Corvette og Ferrari, da støddæmperne pludseligt ikke ville mere.

- Vi vidste, at støddæmperne kunne blive problemet, men vi har testet 2 gange 30 timer uden problemer, siger Michael Christensen, som kom tilbage og sluttede som nummer fem, 10 omgange efter vinderbilen fra Corvette.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer