Dansk debutant: Kunne have vundet Le Mans

Michael Christensen blev vraget, da der skulle deles billetter ud til pladserne i Porsches LMP1-racere, som var overlegne i Le Mans

Michael Christensen gennemførte sit første Le Mans, men det blev ikke til en placering på podiet. (Foto: Jan Sommer)
Michael Christensen gennemførte sit første Le Mans, men det blev ikke til en placering på podiet. (Foto: Jan Sommer)
Følg Motorsport

LE MANS (Ekstra Bladet): -Ja, jeg ville da gerne have siddet i vinderbilen.

Det er ikke uden grund, at Michael Christensen meget vel er en smule misundelig på Formel 1-stjernen Nico Hülkenbergs og dennes makkere Earl Bamber og Nick Tandy.

For Christensen var sammen med franskmanden Frédéric Makowiecki de hurtigste af Porsches mange GT-kørere på den tidligere franske Formel 1-bane Magny Cours.

Så det lå i luften, at årets Le Mans-debutant hkunne have siddet til bords med de store og ladet champagnen flyde nu, men uden forklaring blev der hentet to nye ind til Porsches tredjebil i årets 24 timers-løb.

Kevins dilemma: Formel 1-stjerne triumferer i Le Mans

Den 24-årige dansker vælger dog at se diplomatisk på situationen, nu hvor bilerne har kørt de sidste kilometer, og resultaterne i de forskellige klasser er gjort op.

- Det er rigtigt godt for Porsche at vinde igen. Det er godt for at være tilbage som samlet vinder i Le Mans. Det styrker selvtilliden, siger Michael Christensen, der længe lignede en enlig dansker på podiet.

I GTE-klassen lå Porsche nr. 91 med små fire timer tilbage til at køre om sejren med Corvette og Ferrari, da støddæmperne pludseligt ikke ville mere.

- Vi vidste, at støddæmperne kunne blive problemet, men vi har testet 2 gange 30 timer uden problemer, siger Michael Christensen, som kom tilbage og sluttede som nummer fem, 10 omgange efter vinderbilen fra Corvette.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+