Annonce:
Annonce:

Dansk F1-spire triumferer i Tyskland

Stortalentet Frederik Vesti vandt i weekenden sit første løb i den stærke tyske Formel 4-serie

Næste opgave for Frederik Vesti bliver i Formel 4 på Nürburgring. Foto: Frederik Vesti Presse
Næste opgave for Frederik Vesti bliver i Formel 4 på Nürburgring. Foto: Frederik Vesti Presse
Annonce:
Følg Motorsport

Hvis Kevin Magnussen skal have en dansk kollega eller hurtig efterfølger i Formel 1, skal danske motorsports-fans umiddelbart sætte deres lid til den talentfulde trio bestående af Christian Lundgaard, Noah Watt og Frederik Vesti.

De jævnaldrende talenter er udklækket fra gokart indenfor de sidste år og tager alle deres første spæde skridt mod Formel 1 i den første rugeklasse, Formel 4.

Renault-talentet Christian Lundgaard konkurrerer i den russisk-nordiske serie, Noah Watt slår sine folder i Danmark, mens Frederik Vesti kører i Tyskland, som regnes for den stærkeste F4-serie i verden.

Her vandt den 15-årige jyde fra Filskov uden for Billund søndag på Oschersleben i Tyskland sin største sejr som racerkører.

Annonce:

Sejren kom i hus i weekendens tredje løb, hvor startrækkefølgen vendes om, så en ottendeplads giver pole-position. En niendeplads i første løb betød derfor en start fra næstbedste position i løb tre.

- Det er helt fantastisk. Jeg var hurtig hele vejen igennem. Jeg tog føringen og forsvarede den. Vi var hurtige hele weekenden. Måske ikke i kvalifikationen, men i særdeleshed i løbet, siger danskeren, som formåede at holde de ældre og mere erfarne kørere bag sig.

Fordi den tyske er den stærkeste af verdens mange F4-serier, er det planen for Frederik Vesti, at han skal køre der i to sæsoner for det hollandske Van Amersfoort Racing, hvor en vis Max Verstappen tidligere har slået sine folder.

Frederik Vesti ligger nu nummer 13 af de 20 kørere, mens landsmanden og 'årets talent' i dansk motorsport Nicklas Nielsen indtager fjerdepladsen. 20-årige Nielsen kører for Ralf Schumachers team.

Formel 4

Formel 4 blev lanceret i 2014 af det internationale motorsportsforbund FIA som den primære talentklasse og vej fra karting til formel-biler. I Danmark - og mange andre lande - afløser den Formel Ford som første skridt mod Formel 1 efter gokarten.

I hver serie køres med samme motor: 1,6 liter med maksimalt 160 hestekræfter (varierer fra land til land).

Serien er 'billig' for motorsport. Men en sæson for et topteam i den stærke tyske F4-serie, hvor en vis Mick Schumacher blev toer sidste år, koster immervæk 2,5 millioner kroner. En sæson i dansk F4 koster en million.

Christian Lundgaard kører i den nordeuropæiske F4-serie med løb i Rusland, Holland, Estland og Finland. De to andre store danske talenter i samme aldersgruppe Frederik Vesti og Noah Watt deltager i henholdsvis den tyske og danske F4-serie. Også Nicklas Nielsen kører tysk Formel 4 efter et mislykket Audi-eventyr i sportsvogne.

Tysk Formel 4 foran den italienske serie regnes for at være den med hårdest konkurrence. Klassen køres også blandt andet i Australien, Storbritannien, Kina, Japan, Mexico, Spanien, Sydøstasien og USA. 

Den næste Kevin? Teenager satser millioner på Formel 1

Forrygende hattrick: Dansk F1-stjernefrø stor-imponerer

Schumacher indleder samarbejde med dansk stortalent

Annonce:

Her er Kevins råd til sjældent dansk F1-håb

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: