Dansk IT-guru på hold med store F1-navne

Den succesfulde gentlemankører skal køre for topmandskab i Le Mans

David Heinemeier Hansson kan med skiftet til Rebillion igen komme på podiet i Le Mans i 2017 (Foto: Jan Sommer)
David Heinemeier Hansson kan med skiftet til Rebillion igen komme på podiet i Le Mans i 2017 (Foto: Jan Sommer)

Den danske IT-guru og Le Mans-kører, David Heinemeier Hansson er rent navnemæssigt havnet i fornemt selskab med skiftet til det engelsk-schweiziske team, Rebillion Racing.

Efternavnene Prost, Senna og Piquet er nemlig lig med 10 verdensmesterskaber i Formel 1 med køreren, som blev kaldt 'professoren', Alain Prost, Frankrig, som den mest vindende med 4 VM-titler, mens de to brasilianske kører, Nelson Piquet og Ayrton Senna hver vandt 3 titler.

Det er sønnerne, Nicolas Prost og Nelson Piquet jr samt nevøen, Bruno Senna som David Heinemeier Hansson er kommet i team med til årets 24 timers løb på Le Mans og i VM-serien for sportsvogne.

Den tidligere danske Le Mans-klassevinder og sportsvognsverdensmester skal i en Oreca 07 Gibson køre sammen med Nelson Piquet jr samt den erfarne schweizer, Mathias Beche i den populære LMP2-klasse, mens Nicolas Prost og Bruno Senna vil få den tidligere LMP2-mester, Julien Canal, Frankrig som tredjemand i 'søsterbilen'.

Nelson Piquet jr, som i to år kørte for Renault i Formel 1, inden han blev 'blacklistet' efter at have 'sladret' om 'crashgate'. Derefter har han i flere år kørt NASCAR i USA og el-race i Formula E-klassen.

Crashgate handlede om, at Renaults chef, Flavio Briatore beordrede, at Nelson Piquet jr skulle forulykke i løbet i Singapore, så medkøreren, den førende i løbet, Fernando Alonso, Spanien kunne vinde Grand Prix'et, når det blev genoptaget.

David Heinemeier Hansson nye mandskab, Rebillion har i Le Mans i flere år vundet 'et af løbene i løbet', den private LMP1-klasse, som er blevet kørt i skyggen af giganternes 3-kamp mellem Audi, Porsche og Toyota.

Rebillion har i den kommende sæson valgt at gå en klasse ned, til LMP2-klassen, hvor der for alvor vil ske ting og sager med f. eks. mere power i form flere 'heste' til biler i den kommende sæson.

Selv om der er trængsel om pladserne i klassen, skal der fortsat være en 'gentleman', en såkaldt sølv- eller bronzekører i kørerbesætningen, og i denne kategori har David Heinemeier Hansson i flere år rangeret højt.

Ikke kun på grund af hans fed tegnebog, som er skabt i USA, men også på grund af et imponerende cv, hvor han i sin forholdsvis korte karriere med 36 Le Mans- og VM-løb siden 2012 har vundet seks VM-løb, bl. a. Le Mans i 2014 i Aston Martins 'danskerbil'.

Derudover har han 16 gange været på podium i VM-løbene, og i sine 5 Le Mans-starter har han fuldført hver eneste gang, senest med 3. plads i 2016-udgaven, så han er modsat andre 'fritidskørere' ikke kendt for at lave uheld.

IT-guru betaler millioner for Le Mans-tredjeplads

IT-nørd lever dyr drøm ud i front

Dansker køber ultimativ sportsvogn