Dansk Le Mans-håb er presset

Michael Christensen har ikke fået nogen optimal start på sin tilværelse som Le Mans-kører

(Foto: Jan Sommer)
(Foto: Jan Sommer)
Følg Motorsport

LE MANS (Ekstra Bladet) Den danske debutant, Michael Christensen har ikke gjort den bedste entre i Frankrig.

Foreløbigt har han sammen med resten af GT-kørerne været med til at ødelægge  ouverturen til weekendens store Porsche come back i Le Mans-sammenhæng.

Det mest bilmærke i det franske med 16 triumfer igennem årene vendte i fjor tilbage efter 17 års pause uden den store succes.

Et år senere er Porsche flyvende i den store klasse, LMP1 med de tre hurtigste biler i den første kvalifikation, mens det kneb i GTE Pro-klassen med de mange danske kørere, hvor Michael Christensen sammen med Richard Lietz og Jörg Bergmeister kun blev 6'er, mens den anden Porsche 911 med Wolf Henzler, Tyskland, Fréderic Makowiecki, Frankrig og Patrick Pilet, Frankrig, sluttede 8'er.

- Målet er helt klart, at Porsche skal vinde begge klasser, siger Michael Christensen, der ikke helt kan dele Porsches bekymring for GT-bilerne.

- Under løbet handler det først og fremmest om at gøre det hele rigtigt og være stærke i pitstoppene og  ikke pådrage sig dumme straffe.

- Der er 60-65 kg i forskel på bilerne i træning og løb på grund af mængden af brændstof, så vi skal nok være der i løbet.

-  Et løb som jeg forventer først afgøres i vores klasse søndag morgen, fordi konkurrencen vil være hård.

- Ambitionerne er enorme hos Porsche, og når vi deler både hospitality og camp mærker vi også, at  Porsche er her for at vinde og for at slå tilbage i kampen mod Audi, som med 13 sejre nærmer sig, siger Michael Christensen

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind