Dansk Le Mans-vinder skal tage den med ro

Det er opskriften, der skal gøre ham til verdensmester

Sejren i Le Mans har lagt grunden til en solid VM-føring. Der var ekstra VM-point for en sejr, 38 mod 25 i andre VM-løb (Foto: Jan Sommer)
Sejren i Le Mans har lagt grunden til en solid VM-føring. Der var ekstra VM-point for en sejr, 38 mod 25 i andre VM-løb (Foto: Jan Sommer)
Følg Motorsport

Le Mans-vinder Michael Christensen har fået besked på at lette foden fra speederen.

Det er ikke, fordi Porsche vil bremse ham i at blive verdensmester.

Tværtimod.

Der skal være fuldt blus for at vinde titlen i GT FIA World Endurance Drivers' Championship.

Men i mellem VM-løbene skal han tage det med ro og skrue ned for meget andet, så han kan give den maksimal gas i resten af supersæsonen, som afsluttes med næste års Le Mans.

Michael Christensen er en af de få kørere i verden, som udover Le Mans har vundet både Daytona 24 timer og Sebring 12 timer (Foto: Jan Sommer)
Michael Christensen er en af de få kørere i verden, som udover Le Mans har vundet både Daytona 24 timer og Sebring 12 timer (Foto: Jan Sommer)
 

Så den 28-årige racerkører må indtil videre ikke længere have et bijob i den amerikanske sportsvognsserie, Pirelli World Challenge, hvor han i denne sæson ellers sluttede på en samlet tredjeplads.

I VM-serien har Michael Christensen og makkeren, franskmanden Kevin Estre halvvejs igennem VM-serien med to sejre og en anden- og tredjeplads lagt komfortabelt i spidsen med 96 point mod 61 til nærmeste forfølger, Ford GT-mandskabet, Olivier Pla, Frankrig og Stefan Mücke, Tyskland.

Inden vinterpausen er der om godt to uger endnu en afdeling i Shanghai.

Porsche, som er det mest vindende sportsvognsmandskab igennem  tiderne, vil bruge den ekstra tid med Michael Christensen på nogle flere testdage, så danskeren kan ende med at vinde den VM-titel, som han blev 'snydt' for i 2015.

Da måtte han se den faste makker, Richard Lietz, Østrig snuppe titlen ene mand, fordi danskeren 'mistede' VM-løbet på Spa, da Porsche valgte at sende ham til et løb i USA. i samme weekend.

- Fremover skal jeg have 100 procent fokus på VM, fortæller Michael Christensen fra Bahrain, hvor han er deltager på en promotiontur.

- Da der ikke er så mange løb tilbage, skal jeg i starten af det nye år modsat i år køre Daytona 24 timer for at holde mig skarp.

- Derimod må  jeg nok droppe et andet stort løb, Sebring 12 timer, fordi løbet skal køre i forlængelse af et VM-løb samme sted.

- Vi har fået så stort et forspring i VM, at planen er, at vi ikke skal køre race for enhver pris i Shanghai, men skal tænke os om og vælge vores kampe, så vi kan få gode point med hjem, siger Michael Christensen.

Forspringet i VM er lige nu så stort, at den dansk/franske Porsche fortsat vil være i spidsen, selv om man skulle være uheldig og udgå i Shanghai, hvor de tidligere verdensmestre Nicki Thiim og Marco Sørensen i Aston Martin også er at finde i et felt, der føres an af sportsvognsklassens nye superstjerne Fernando Alonso.

I USA blev Jan Magnussen tidligere på måneden på ny amerikansk sportsvognsmester, mens nevøen, Dennis Lind i samme weekend blev asiatisk mester.

Senest har den tidligere Le Mans-kører, Mikkel Mac sluttet sig til 'vinderfeltet' med et mesterskab i GT Open, og det kan føre til, at den tidligere Team Danmark-bryder vil få en fabrikskontrakt med Ferrari.

Mesterskabet, som racerkøreren fra Nykøbing F kørte hjem sammen med sportsvognsverdensmester Aellandro Pier Guidi, Italien, var 'kravet' for, at danskeren kan komme i betragtning til en plads som fast kører hos AF Corse, som er Ferraris fabriksteam i diverse sportsvognsløb.

Dansk Le Mans-vinder: - Min største sejr

Kæmpe succes: Dansk stjerne styrer mod VM-titlen

Andre scorer millioner: Nul kroner til Magnussen

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind