Dansk motorstjerne tilbage på cyklen

Robbin Harms kører mandag første afdeling af British Superbike Championship

Robbin Harms stiger på cyklen igen for at køre om det britiske mesterskab. (Arkivfoto: Racing News)
Robbin Harms stiger på cyklen igen for at køre om det britiske mesterskab. (Arkivfoto: Racing News)

Et uheld i sommeren 2013 satte Danmarks største motorcykelstjerne, Robbin Harms, alvorligt tilbage. En afkørsel under et britisk Superbike-løb gav ham så alvorlige skader på højre håndled, at læger ikke mente, han igen ville kunne tumle en motorcykel med 230 hesterkræfter.

Snart to år efter den nedslående besked er Harms imidlertid tilbage. Mandag 6. april sidder den nu 33-årige københavner på en BMW i det første løb i British Superbike Championship 2015 på Donington Park.

Efter lovende testkørsler i efteråret blev Harms tilbudt at køre 2015-sæsonen for Motodex-teamet, og mandag skal den første store prøve altså stå.

- I fjor deltog jeg et par gange i britiske Superbike-løb for MotoDex, som driver en god forretning, hvor man sælger racerdele i motorsportsverdenen, fortæller Harms i en pressemeddelelse.

- Det var på en ældre BMW og naturligvis kunne vi ikke opnå topresultater med sådan en motorcykel. Men vi fik følt hinanden på tænderne og på det grundlag besluttede MotoDex at satse på mig i 2015 med det nærmeste, man som privatteam kan komme på en konkurrencedygtig motorcykel.

- Første afdeling af mesterskabet er det vores mål, at opnå mesterskabspoints, og siden satser vi på, at jeg efter 3-4 afdelinger kan kæmpe om Top-10 placeringer, siger den danske motorcykelkører.

Det britiske mesterskab for superbikes er den stærkeste serie næstefter VM. Serien køres over 12 weekender fra april til oktober.

15 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere