Dansk motortalent i dramatisk ulykke: 'Altødelæggende'

Den 20-årige danske Formel 4-kører Nicklas Nielsen blev sendt på en voldsom flyvetur i weekenden

Nicklas Nielsen bliver sendt på en dramatisk flyvetur. Foto: Burkhard Kasan
Nicklas Nielsen bliver sendt på en dramatisk flyvetur. Foto: Burkhard Kasan

En dramatisk ulykke med to kolbøtter og en rutsjetur på 70-80 meter sluttede brat danske Nicklas Nielsens forhåbninger om point i sidste weekends Formel 4-ræs på Nürburgring i Tyskland.

I en pressemeddelelse fra hans team kalder man det for 'en altødelæggende flyvetur'.

Trods den voldsomme medfart slap danskeren nådigt og beskadigede kun sit ben. Han melder sig allerede klar igen.

- Lige idet vi kører ind i svinget, bliver jeg påkørt bagfra af en kører, der kom ind i svinget med alt for stor fart. Han vipper min bil rundt, så den laver to kolbøtter oppe i luften og rutsjer på hovedet 70-80 meter henad asfalten. Jeg slog mit ben, men bilen var totalskadet, så jeg kom ikke ud at køre mere den weekend, siger Nicklas Nielsen, der fik bilen totalt smadret i ulykken, i en pressemeddelelse.

Nicklas Nielsen. Foto: Burkhard Kasan
Nicklas Nielsen. Foto: Burkhard Kasan

Nicklas Nielsen ved Dansk Motorsports Award i 2014. Foto: Ritzau Foto/Henrik Hildebrandt
Nicklas Nielsen ved Dansk Motorsports Award i 2014. Foto: Ritzau Foto/Henrik Hildebrandt
 

Den 20-årige dansker blev sidste år kåret som 'årets talent' i Danmark og kører i den tyske Formel 4-serie for det Ralf Schumacher-ejede Team US Racing med hjemmeadresse på Michael Schumacher-strasse i Schumacher-familiens hjemby Kerpen (Ekstra Bladet besøgte den legandariske motorsportsby for et par år siden - kom med her).

Og her mekanikerne sat på overarbejde for at få bilen klar til sæsonens to sidste løb den 16-17. september på Sachsenring og weekenden efter på Hockenheim.

Danskeren er placeret som nummer otte med 93 point, og med 89,5 point op til førstepladsen og kun to løb tilbage er mesterskabschancerne kørt fra den hurtige dansker.

- Men jeg kører som altid for at vinde, og mit primære mål er nu at hente så mange topplaceringer som muligt i sæsonens seks sidste løb (man kører tre løb per løbsweekend, red.). Det ærgrer mig med sådan en weekend, og lige nu kan jeg ikke bruge det til ret meget, at ham der kørte mig ned, er blevet straffet med at skulle starte 10 pladser længere tilbage. Hvis det havde været en af mine nærmeste konkurrenter, kunne jeg have draget fordel af det, men i dette tilfælde betyder det intet, siger Nicklas Nielsen i pressemeddelelsen fra teamet.

Også et andet dansk motortalent kører i den første af mange rugeklasser inden Formel 1. Den blot 15-årige Frederik Vesti har hentet 62 point og er placeret som nummer 12 ud af de 20 kørere.

Se også: Den næste Kevin? Teenager satser millioner på Formel 1

Formel 4

Formel 4 blev lanceret i 2014 af det internationale motorsportsforbund FIA som den primære talentklasse og vej fra karting til formel-biler. I Danmark - og mange andre lande - afløser den Formel Ford som første skridt mod Formel 1 efter gokarten.

I hver serie køres med samme motor: 1,6 liter med maksimalt 160 hestekræfter (varierer fra land til land).

Serien er 'billig' for motorsport. Men en sæson for et topteam i den stærke tyske F4-serie, hvor en vis Mick Schumacher blev toer sidste år, koster immervæk 2,5 millioner kroner. En sæson i dansk F4 koster en million.

Christian Lundgaard kører i den nordeuropæiske F4-serie med løb i Rusland, Holland, Estland og Finland. De to andre store danske talenter i samme aldersgruppe Frederik Vesti og Noah Watt deltager i henholdsvis den tyske og danske F4-serie. Også Nicklas Nielsen kører tysk Formel 4 efter et mislykket Audi-eventyr i sportsvogne.

Tysk Formel 4 foran den italienske serie regnes for at være den med hårdest konkurrence. Klassen køres også blandt andet i Australien, Storbritannien, Kina, Japan, Mexico, Spanien, Sydøstasien og USA. 

TV: De vildeste crash fra sidste års Formel 1-sæson:

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen