Dansk racer-pige slår til: Vil udfordre Magnussen

Det trækker op til dansk kønskamp i det amerikanske sportsvognsmesterskab

Den tidligere Le Mans-kører, Lars Erik Nielsen er fløjet til USA for at hjælpe datteren, Christina Nielsen med at finde en ny bil (Foto: Jan Sommer)
Den tidligere Le Mans-kører, Lars Erik Nielsen er fløjet til USA for at hjælpe datteren, Christina Nielsen med at finde en ny bil (Foto: Jan Sommer)

Racerpigen Christina Nielsen flirter med 'de hårde drenge' for at kunne køre videre i USA.

Den 25-årige sportsvognskører er parat til at køre mod blandt andet verdens mest vindende asfaltkører, Jan Magnussen.

Efter at være blevet 'købt' ud af en Ferrari i GT Daytona-klassen, gør hun et forsøg på at komme til at køre i en anden Ferrari i den højere rangerende GT Le Mans-klasse i næste sæson.

Det er i den klasse, hvor Jan Magnussen sammen med Antonio Garcia, Spanien, søndag morgen vil blive hyldet som nye amerikanske sportsvognsmestre.

Allerede inden starten på sæsonens sidste løb, 10 timers-løbet, Petit Le Mans på Road Atlanta uden for den tidligere OL-værtsby af samme navn er titlen hjemme, bare det dansk/spanske makkerpar stiller til start.

Bagefter er det Christina Nielsens tur til at blive hyldet samme sted sammen  med Alessandro Balzan, Italien for at have genvundet mesterskabet i GT Daytona-klassen.

Det er tredje år i træk, at racerpigen fra Vedbæk, men med amerikansk adresse i Los Angeles, vil stå på podiet.

For to år siden sluttede hun som 2'er i mesterskabet.

Nu vil Christina Nielsen ikke nøjes med at kigge efter 'de store drenge'. Hun vil køre mod dem, hvis det er muligt (Foto: Jan Sommer)
Nu vil Christina Nielsen ikke nøjes med at kigge efter 'de store drenge'. Hun vil køre mod dem, hvis det er muligt (Foto: Jan Sommer)
 

Den imponerende serie med to mesterskaber og en andenplads har gjort hende ekstra attraktiv, og blandt de interesserede er Risi Competizione, der i 'stalden' har bl. a. den tidligere Formel 1-stjerne, Giancarlo Fisichella, Italien.

Det kan ende med, at der vil blive en dansk kønskamp i USA, hvor Jan Magnussen kun mangler at sætte sin underskrift på ny aftale med Corvette for at være klar til yderligere to år i USA og Canada.

- Piger i motorsport er en mangelvare, siger Christina Nielsens far, den tidligere Le Mans-deltager, Lars Erik Nielsen, der er rejst til USA for at hjælpe datteren med at finde en ny bil, efter at Scuderia Corsa har skruet prisen i vejret for at få plads til de to amerikanske kørere, Cooper McNeil og Gunnar Jeanette.

- Der er flere andre interesserede hold i det amerikanske sportsvognsmesterskab, men der kan blive tale om at skifte til en anden serie, f. eks. Pirelli World Challenge, der vil blive ekstra interessant, hvis det bliver en amerikansk udgave af sportsvognsserien, Blancpain.

- Alle undtagen Lexus har faktisk vist interesse, så vi skal bare i gang, siger Lars Erik Nielsen.

Den amerikanske racerpige, Danica Patrick har trukket sig tilbage for at spille golf, så Christina Nielsen kan  blive ny 'førstedame' (Foto: AP)
Den amerikanske racerpige, Danica Patrick har trukket sig tilbage for at spille golf, så Christina Nielsen kan blive ny 'førstedame' (Foto: AP)
 

Christina Nielsen er ikke blevet mindre omsværmet, efter at 'førstedamen' i USA, Indy Car- og Nascar-kører Danica Patrick har trukket sig tilbage for at spille golf.

Hun har efterladt et tomrum, som måske kan blive Christina Nielsens chance for at tag et trin op og køre direkte mod navne de allerbedste GT-kørere.

- Christina Nielsen er godt nok kun 'sølvkører', men hun er pige, og hun vil sandsynligvis få lov, hvis hun har en plads i GT Le Mans-klassen, hvor man mindst skal være 'guldkører', siger Lars Erik Nielsen.

Christina Nielsen og Jan Magnussen mødtes senest før Le Mans. Foto: Jan Sommer
Christina Nielsen og Jan Magnussen mødtes senest før Le Mans. Foto: Jan Sommer
 

Christina Nielsen er en sjældenhed på en motorbane (Foto: Jan Kaiser)
Christina Nielsen er en sjældenhed på en motorbane (Foto: Jan Kaiser)
 

Se også: 'Det er for vildt': Magnussen og Nielsen i amerikansk dobbelt-triumf

Se også: Offer for svindel: Nu bliver Christina til gengæld historisk mester

Se også: Danske Christina klar til at ryste Le Mans-verdenen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen