Dansk racer-talent følger Magnussen: Scorer fornem kontrakt

Team Danmark-eleven Nicolai Kjærgaard har sikret sig en af verdens mest attraktive lærepladser

Nicki Thiim og Aston Martin skal også køre Britisk GT-mesterskab, som afvikles sideløbende med Formel 3-mesterskabet (Foto: AP)
Nicki Thiim og Aston Martin skal også køre Britisk GT-mesterskab, som afvikles sideløbende med Formel 3-mesterskabet (Foto: AP)

Far og søn, altså Jan og Kevin Magnussen, kan som Formel 1-verdensmestrene, Sebastian Vettel og Nico Rosberg. og senest Indy Cart-mester Josef Newgarden,anbefale lærepladsen.

Historien har vist, at der ikke findes bedre springbræt frem til de bedste pladser i motorsporten.

Det er den 18-årige vestjyde Nicolai Kjærgaard, som har sikret sig en plads hos verdens mest succesfulde Formel 3-mandskab, Carlin Motorsport.

Selv om Britisk Formel 3-mesterskab ikke er, hvad klassen var tidligere, er Storbritannien fortsat stedet, hvor det sner, og det er her, at mange kørere igennem tiden er blevet 'opdaget'.

Carlin kan på sin hjemmeside skilte med seks nuværende Formel 1-kørere, mens 20 andre enten er forhenværende Formel 1-kørere eller på anden vis kører med i andre store mesterskaber.

Nu skal en Team Danmark-elev fra Esbjerg køre videre af den samme vej som Jan og Kevin Magnussen.

Begge nåede i deres Formel 3-tid at sætte deres aftryk på serien.

Med 14 sejre slog Jan Magnussen således Formel 1-verdensmester Ayrton Sennas rekord i flest sejre i en sæson i Britisk Formel 3-mesterskabet, mens Kevin Magnussen en snes år senere blev 2'er i mesterskabet efter den tidligere Sauber Formel 1-kører, Felipe Nasr.

Også to andre danskere, Ronnie Bremer og Christian Bakkerud, brugte i starten af deres karriere serien som springbræt.

Det vil være en potentiel vinderbil, som Nicolai Kjærgaard skal ud at køre.

Således sluttede Carlin som nr. 1 og som nr. 2 i sidste års F3-mesterskab, hvor Nicolai Kjærgaard som rookie i et konkurrende team blev 10'er sammenlagt.

Den unge vestjyde har dermed stiftet bekendtskab med banerne, da han allerede har testen en del for Carlin. Så Nicolai Kjærgaard skulle være så godt som køreklar til sæsonen, der indledes i påsken på Oulton Park.

Han vil få selskab af de detroniserede GTE Pro-verdensmestre, Nicki Thiim og Marco Sørensen, som Aston Martin har splittet og sendt ud i hver sin bil i mesterskabet.

Også to andre Aston Martin-fabrikskørere, Le Mans-klassevinderne, Darren Turner og Jonathan Adam skal køre om Britisk GT-mesterskab.

Og det ligner, at Aston Martin vil køre meget for at vinde GT-mesterskabet på hjemmebane for at få solgt flere eksemplarer af James Bonds foretrukne bilmærke.

Nicki Thiim i en Aston Martin var hurtigst i klassen under tidtagningen til årets Le Mans (Foto: Jan Sommer) Motorsport Det bliver vildt: Dansker kæmper om tre titler

Motorsport Danske racerkørere inde i varmen: Hyldes af anerkendt magasin

De snart forhenværende verdensmestre, Nicki Thiim, til højre og Marco Sørensen kan se frem til at få en ny bil (Foto: Jan Sommer) Motorsport Ny bil til VM-vindere: Så gælder der ingen kære mor

4 kommentarer
Vis kommentarer