Dansk racer-talent på F1-kurs med stor titel

16-årige Christian Lundgaard vinder million-præmie og formel 4-mesterskab, selv om der stadig resterer en afdeling

Christian Lundgaard kan nu kalde sig samlet vinder af den internationale Formel 4-klasse. Privatfoto
Christian Lundgaard kan nu kalde sig samlet vinder af den internationale Formel 4-klasse. Privatfoto

Danske Christian Lundgaard viste søndag, at han er en fremtidens mand for dansk motorsport.

To sejre ved weekendens løb i Moskva var nemlig nok til at sikre ham det samlede mesterskab i SMP Formula 4 NEZ, der er en rugeklasse for Formel 1.

Der resterer stadig en afdeling, men den 16-årige dansker kan ikke indhentes, selv om han i Moskva satte den tredje sejr over styr, da han fejlagtigt troede, en straf var tildelt ham og derfor kørte en tur gennem pitten.

- Det er fantastisk allerede nu at kunne kalde sig mester.

- Selvom jeg er skuffet over ikke at vinde sidste løb. Det ville have været den perfekte weekend ved, at jeg så havde været hurtigst i alle træninger, tog tre pole positions, tre hurtigste omgange i løb og tre sejre. Men den sidste sejr glippede desværre.

- Nummer 55 havde fået en straf, men da jeg kører forbi, forveksler jeg skiltet med mit nummer 5 og kører ind og tager straffen. Men det er trods alt vigtigst, at det ikke fik betydning for mesterskabet. Men lige nu er jeg bare super glad og har svært ved at finde ord for, hvor meget det betyder for mig, siger Christian Lundgaard i en pressemeddelelse.

Ud over den fornemme titel følger der også en kontant præmie på 2,25 millioner kroner med. Og de er allerede øremærkede, fortæller Christians far, den tidligere rallymester Henrik Lundgaard.

- Det er helt klart, at de penge skal investeres i Christians fortsatte karriere. Sammen med Renault Sport Academy vil vi nu sætte os ned og se på, hvad der vil være den rigtige klasse for Christian at køre næste år, siger Henrik Lundgaard.

Netop Renault Sport Academy er en vej til Formel 1. Men ikke direkte. Næste år kunne Lundgaard således formentlig være at finde i Formula Renault 2.0, hvor også Kevin Magnussen kørte, inden han kom i Formel 3.

Jason Watt var et splitsekund fra Formel 1

Stærkere end nogensinde: Derfor bliver Kevins efterår en succes

Kevins arbejdsgiver er deprimeret: Lysår bagud

Stort medie fælder dom over F1-feltet: Kevin roses for særlig egenskab