Annonce:
Annonce:

Dansk racerkører triumferer i 24-timers-løb i Tyskland

Michael Christensen tog en stor sejr søndag, da han var med til at vinde 24-timers-løbet på Nürburgring

Michael Christensens Porsche kørte først over stregen på Nürburgring. Foto: Hasan Bratic/Ritzau Scanpix
Michael Christensens Porsche kørte først over stregen på Nürburgring. Foto: Hasan Bratic/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Motorsport

Den danske racerkører Michael Christensen føjede søndag en stor sejr til et i forvejen flot cv.

Sammen med sine tre holdkammerater på Porsche-teamet Manthey vandt han 24-timers-løbet på den berømte tyske bane Nürburgring i GT3-klassen, som var den hurtigste på banen.

Dermed er han den første dansker, der har vundet alle de fire prestigefyldte 24-timers-løb på banerne Le Mans, Daytona, Spa og nu altså Nürburgring.

I en pressemeddelelse fortæller Michael Christensen, at han er meget stolt af at have vundet løbet i Tyskland.

- Det er et løb, man som racerkører rigtig gerne vil have på sit cv og ikke mindst et løb, jeg rigtig gerne ville vinde, siger Michael Christensen.

Michael Christensen var i 2019 tæt på at vinde løbet, og denne gang lykkedes det sammen med italienske Matteo Cairoli, franske Kevin Estre og tyske Lars Kern.

Annonce:

- For at vinde her skal alt gå op i en højere enhed. Man kommer ikke her som rookie og vinder. Man skal have et rigtig stærkt team og et rigtig stærkt kører-lineup.

- Man skal vide, hvornår man skal satse og vide, hvornår man skal passe på. Vi havde ikke den hurtigste bil til det her løb, men vi spillede vores kort bedst, og vi kom i mål uden en skramme på bilen, siger Michael Christensen.

Flere biler havde det svært i årets 49. udgave af løbet. Regn og svære dækvalg betød, at flere biler skøjtede af den 25,4 kilometer lange bane undervejs i løbet.

Løbet var faktisk afbrudt i flere timer på grund af tåge, og ifølge løbets hjemmeside var den kørte distance den korteste nogensinde. Kørerne nåede kun rundt på banen 59 gange svarende til cirka 1497 kilometer.

Michael Christensen var den anden Porsche-kører efter Kevin Estre, som havde rykket bilen fra 12.-pladsen til andenpladsen, og danskeren kørte bilen op på førstepladsen.

Annonce:

I løbet af aftenen faldt bilen dog tilbage til en sjetteplads, men Kevin Estre og Michael Christensen kørte den tilbage i front og først over målstregen.

Modellerne BMW M6 og Mercedes AMG kom ind på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Michael Christensen var i 2018 med til at vinde det mest prestigefyldte 24-timers-løb af dem alle. Her kom han først over stregen i Le Mans i GTE Pro-klassen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: