Dansk racerkørers vilde weekend: To løb i to verdensdele på 24 timer

Christina Nielsens vilde weekend: To løb på to forskellige kontinenter indenfor 24 timer

Efter at have kørt med i en dansk Ferrari i sidste års løb skal Christina Nielsen køre med bl.. a. sin faste makker fra USA, Alessandro Balzan, Italien, og det sker også i en Ferrari.
Efter at have kørt med i en dansk Ferrari i sidste års løb skal Christina Nielsen køre med bl.. a. sin faste makker fra USA, Alessandro Balzan, Italien, og det sker også i en Ferrari.
Følg Motorsport

Racerpigen Christina Nielsen vil få en travl weekend, hvor det vil gå stærkt både på asfalten og udenfor.

Programmet hedder to løb på to forskellige kontinenter.

Indenfor det samme døgn skal hun køre et løb i det amerikanske mesterskab i den store bilby, Detroit med hovedsæderne for Ford, General Motors og Chrysler og deltage i den officielle test på Le Mans 200 km sydvest for Paris.

Når gadeløbet i Detroit er slut lørdag aften ved 21-tiden dansk tid skal hun sammen med en halv snes andre kørere af sted til den nærmeste lufthavn for at flyve til Le Mans, hvor den officielle testdag starter søndag morgen kl. 9.00 og slutter kl. 18.00.

Heldigvis er der en flyveplads op og ned af den berømte 24 timers bane, så de skal bare krydse en vej og igennem en tunnel for at komme ind til pitten.

Med i flyet fra USA er blandt andet hendes faste makker, Alessandro Balzan, Italien samt deres 3. kører i 24 timers løbet i Le Mans, den amerikanske gentlemankører Bret Curtis, som i USA er en af konkurrenterne.

Ben Keating, USA og Jeroen Bleekemolen, Holland, som efter fire afdelinger har lagt sig i front i GTD-klassen i det amerikanske mesterskab foran de forsvarende mestre, Christina Nielsen og Alessandro Balzan er også med i flyet, men i Le Mans skal de to køre i en anden klasse, LMP2-klassen.

- Jeg har været på podiet de seneste to år i Detroit, så jeg glæder mig meget til køre der igen, siger Christina Nielsen i en pressemeddelelse.

I tre af de sæsonens fire løb har racerpigen fra Vedbæk været på podiet i USA, og det er ikke uden grund, at hun har som mål at få ramt på Ben Keating og Jeroen Bleekemolen, Holland i en Mercedes AMG GT3.

 

Jan Magnussen, som lige nu sammen med makkeren, Antonio Garcia, Spanien er i front i den lidt større GT-klasse, GT Le Mans, har til gengæld fri fra gadeløbet i Detroit til testen i Le Mans, hvor også Michael Christensen, Porsche, Marco Sørensen og Nicki Thiim, Aston Martin samt David Heinemeier Hansson, Rebellion, har indskrevet sig.

Både Michael Christensen og Nicki Thiim har varmet op til det berømte 24 timers løb i Le Mans ved i sidste weekend at køre med i det store tyske 24 timers løb på gamle Nürburgring tilsat den nye Formel 1-bane af samme navn.

Efter at have startet som nr. 29 kørte Michael Christensen og Co. en Porsche 991 op på en samlet 6. plads.

Nicki Thiim i Aston Martin blev til gengæld klassevinder i den næststørste klasse i det ikoniske løb med 160 biler og over 600 kørere på startlisten.

Løbet, som blev kørt for 45. gang, har Kris Nissen og Nicki Thiim på listen over vindere.

Mødte døden for foden af Fuji-bjerget

Bilen var i flammer: Men Magnussen kvaste konkurrenter i USA

Kæmpe triumf for Kevins bedste ven

Offer for svindel: Nu bliver Christina til gengæld historisk mester

 

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.