Dansk racerkvinde misser plads i historiebøgerne

Christina Nielsen og Aston Martin-teamet sluttede som nummer ti i sæsonens sidste løb i USA

23-årige Christina Nielsen sluttede i sin Aston Martin som nummer ti i Petit Le Mans. (Foto:Jesper Mortensen)
23-årige Christina Nielsen sluttede i sin Aston Martin som nummer ti i Petit Le Mans. (Foto:Jesper Mortensen)

Det lykkedes ikke for den danske racerkører Christina Nielsen at blive den første kvinde til at vinde et større internationalt mesterskab for sportsvogne.

Lørdag sluttede hun i sin Aston Martin som nummer ti i Petit Le Mans, et ti timer langt løb, der var sidste afdeling af Tudor-mesterskabet.

23-årige Christina Nielsen førte før sidste løb GTD-klassen, men den dårlige placering på banen i Atlanta betyder, at Robert Graham i sin Ferrari med en fjerdeplads snupper den samlede førsteplads i løbsserien.

Christina Nielsen slutter på en samlet andenplads, men høster ros fra Ferrari-køreren.

- Allerførst vil jeg gerne sige, at Christina har været en formidabel konkurrent. Intet har været afgjort før sidste løb, og det gør os endnu mere glade og euforiske, at vi kom bagfra og vandt, siger Robert Graham ifølge International Motor Sports Associations hjemmeside.

Se også: Christina Nielsen kan skrive historie i regnvejret

Det ti timer lange løb blev på grund af regn afbrudt efter cirka otte timer, og det blev aldrig genoptaget.

Forinden var det lykkedes for Christina Nielsen og hendes medkørere, der startede som nummer otte, at holde en Audi, der var nærmeste konkurrent, bag sig.

Men Ferrarien overrumplede dem begge og strøg forbi i det samlede klassement.

Christina Nielsens præstationer i år har betydet, at hun er blevet kåret som "Rookie of the Year", der gives til den debuterende kører i løbsserien, som imponerer mest.

Den nordsjællandske kører har ikke talentet fra fremmede. Hun er således datter af den tidligere Le Mans-kører Lars Erik Nielsen.

Se også: Svært valg hos Lotus: Kevin blandt flere 'indbydende' kørere

9 kommentarer
Vis kommentarer