Dansk rigmand dropper Le Mans

Mangemillionæren Johnny Laursen har valgt at køre uden om det legendariske 24 timers-løb og vil fremover satse på gentleman-race

Ferrari-importør Johnny Laursen fik en drøm opfyldt, da han kørte 24 timers løbet på Le Mans sammen med Mikkel Mac og Christina Nielsen (Foto: Jan Sommer)
Ferrari-importør Johnny Laursen fik en drøm opfyldt, da han kørte 24 timers løbet på Le Mans sammen med Mikkel Mac og Christina Nielsen (Foto: Jan Sommer)
Følg Motorsport

Det blev kun til et enkelt race.

Mangemillionær Johnny Laursen har valgt at skifte vejbane, og han dropper både 24 timers-løbet på Le Mans og den europæiske Le Mans-serie.

Fremover vil den danske Ferrari-importør m.m. sammen med en håndfuld andre danske Ferrari-ejere deltage i 'gentleman race' i den fortsat voksende mærkeserie, Ferrari Challenge.

I en tilsvarende serie hos Lamborghini blev det kontroversielle stortalent, Dennis Lind, for nogle uger siden verdensmester.

Det blev kun til en enkelt start i Le Mans til det danske Formula Racing, som året forinden havde kvalificeret sig til verdens største 24 timers-løb med en klasse-sejr i den europæiske Le Mans-serie.

I den første og eneste deltagelse i det legendariske løb skrev Formula Racing historie med bl. a. en dansk kørerbesætning, hvor teamejer Johnny Laursen havde selskab af talentfulde Mikkel Mac og Danmarks første kvindelige Le Mans-kører, Christina Nielsen.

Det blev et problemfyldt løb, som sluttede med en ordkrig mellem Mikkel Mac og Christina Nielsen.

Mens Johnny Laursen vil vende tilbage til sine rødder, som er gentleman-race, har Mikkel Mac ambitioner om mere Le Mans og er inde i billedet til en plads i Ferraris store stald af sportsvognskørere.

Christina Nielsen skulle allerede have sit på det tørre, da sidste års mesterskab i USA i GTE Daytona-klassen formentligt vil give adgang til GTE Am-klassen i næste års Le Mans.

Den danske delegation i Frankrig ventes derudover at tælle verdensmestrene Nicki Thiim og Marco Sørensen samt veteranen Jan Magnussen og Michael Christensen.

Ferrari-Johnny: Mangemillionær og Le Mans-debutant

Danske Le Mans-kørere i ordkrig - nu undskylder den ene

Offer for svindel: Nu bliver Christina til gengæld historisk mester

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind