Dansk talent kører ikonisk race mod Schumacher

Frederik Vesti skal køre Macaos Grand Prix senere i november

Frederik Vesti debuterede i Formel 3 i oktober. Foto: Vesti Motorsport
Frederik Vesti debuterede i Formel 3 i oktober. Foto: Vesti Motorsport

Et af verdens mest ikoniske racerløb får dansk deltagelse, når blot 16-årige Frederik Vesti drager til Macao for at køre 2018-udgaven af Formel 3-gadeløbet i den kinesiske kasinoby.

- Jeg er stolt over at annoncere, at jeg kører Macao World Cup i FIA's Formel 3. Det har altid været en drøm at race i Macaos gader. Kæmpe tak til Van Amersfoot Racing og mine fantastiske sponsorer, skriver Frederik Vesti på Facebook.

Det danske stortalent kørte tysk Formel 4 i denne sæson, men deltog også i afslutningen på europæisk Formel 3.

Særligt første løb på Hockenheim var imponerende. Vesti kvalificerede sig som otter og sluttede på tiendepladsen i debuten - foran de øvrige kørere hos Van Amerfoot Racing.

Modstanderne stammer hovedsageligt fra europæisk og japansk Formel 3. Heriblandt den europæiske mester Mick Schumacher samt Red Bulls næste håb Dan Ticktum.

Legendarisk gaderace
Macaos Grand Prix blev afviklet første gang i 1954 på en af de mest krævende baner i verden, som desværre er for smal til Formel 1. Men mange senere store stjerner har vundet her i deres unge år.

På vinderlisten står blandt andre Riccardo Patrese, Ayrton Senna, David Coulthard samt Michael og Ralf Schumacher.

Kevin Magnussen havde karrierens næststørste crash i Macau i 2011, mens Jan Magnussen kørte et af sine allerbedste løb her (han rangerer det selv som næstbedst).

Under kvalifikationen kører han galt og starter 18'er. Trods den smalle bane, hvor det er umuligt at overhale, kører Jan Magnussen sig op på femtepladsen i første løb, mens han i det andet overhaler Ralf Schumacher og Giancarlo Fisichella og vinder. Det udløser en samlet tredjeplads.

Jan Magnussen fik en såkaldt fireårig kontrakt med Stewart Racing, men fik sparket efter halvanden sæson. Her ses han sammen med Jackie Stewart, teamejerens søn Paul samt Rubens Barrichello før 1998-sæsonen. Foto: AP Sport og Spil Da F1-teams kæmpede om Magnussen

I 1984 vandt John Nielsen i Macau, efter den senere Ferrari- og McLaren-kører Stefan Johansson var startet på pole.

Men der er masser af blanke sider i historien om dansk motorsportshistorien, hvis Frederik Vesti laver et stort resultat.

Hvilket vil være et skub mod drømmen om Formel 1 og en anbefaling til sponsorer om at støtte den talentfulde jyde i kampen om sikre budgettet til et sæde i Formel 3 det næste år.

Grandprixet køres 18. november.

Se også: Dansk stortalent imponerer under F1-grandprix

Se også: Større end Schumacher? Suveræne Hamilton sætter nyt mål

På hjemmebanen Hockenheim i Tyskland vandt det 19-årige racertalent Formel 3-Mesterskabet. Foto: AP/FrankHoermann/Sven Simon Formel 1 - 14. okt. 2018 - kl. 11:41 Ny Schumacher stormer mod Formel 1: Vinder vitalt mesterskab

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere