Dansk teenager skal være med til at kåre Schumacher

Flot belønning til den 16-årige Frederik Vesti, der kæmper for Formel 1-drømmen

Frederik Vesti har gode erfaringer med Hockenheim, hvor han tidligere på sæsonen vandt et Formel 4-løb i forbindelse med det tyske Formel 1 Grand Prix (Foto: Van Amersfoort)
Frederik Vesti har gode erfaringer med Hockenheim, hvor han tidligere på sæsonen vandt et Formel 4-løb i forbindelse med det tyske Formel 1 Grand Prix (Foto: Van Amersfoort)

Der er alt at vinde og intet at tabe, når den 16-årige Frederik Vesti fra Filskov skal ud at køre om kap med Mick Schumacher og andre lidt ældre talenter.

Efter fjerdepladsen i ADAC Formel 4 har dannskerens hollandske team Van Amersfoort inviteret teenageren fra det midtjyske til sæsonfinalen i FIA Formula 3 European Championship på Hockenheim om to en halv uge.

Det er her, at unge Schumacher skal kåres - og på papiret vil overhale faderen, den syv dobbelte verdensmester Michael Schumacher med nogle år - ved at blive Formel 3 mester to år tidligere end ham.

Inden debuten i klassen er Frederik Vesti i denne uge i Ungarn på Hungaroring for at lære Formel 3-raceren at kende.

Det er langt fra den bedste bil i klassen, som han skal køre.

I hvert fald har de tre nuværende Van Amersfoort-kørere i Formel 3-mesterskabet ikke klaret særligt godt med den iransk fødte tysker, Keyvan Soori Andres som den bedste med en samlet 18. plads.

Hvis det er muligt økonomisk, har Frederik Vesti efter to sæsoner i Formel 4 med en samlet 7. og 4. plads planer om at rykke op i netop Formel 3-klassen.

Formula 3 European Championship kan i næste sæson gå hen at blive en 'danskerklasse', da Christian Lundgaard og Nicolai Kjærgaard, der pt. kører Formel Renault Eurocup og Britisk Formel 3, også har kig på netop denne klasse eller serie, som man vil.

Det er klassen, hvor det er tilladt at drømme og tale om Formel 1.

Klassen har på det seneste udklækket flere formel 1-kørere .Således har tre af seneste fire europamestre heddet Esteban Ocon, Lance Stroll og Lance Norris.

Sidstnævnte debuterer i Formel 1 næste sæson, mens de to førstnævnte allerede er i sporten.

Se også: Voldsom anklage mod unge Schumacher

Se også: Ukendt for et halvt år siden: Nu kan dansk teenager skrive historie

Se også: Kanon-start: Danske F1-talenter på podiet

1 af 2 Den bare 16 årige midtjyde Frederik Vesti drømmer som flere andre om Formel 1 (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 Frederik Vesti har gode erfaringer med Hockenheim, hvor han tidligere på sæsonen vandt et Formel 4-løb i forbindelse med det tyske Formel 1 Grand Prix (Foto: Van Amersfoort)
5 kommentarer
Vis kommentarer