Danske Michelle stormer mod toppen

Dansk racerpige er på vej mod Le Mans

Racerpigen Michelle Gatting er blevet et varmt navn på grund af de nye feministiske vinde indenfor motorsporten (Foto: PR)
Racerpigen Michelle Gatting er blevet et varmt navn på grund af de nye feministiske vinde indenfor motorsporten (Foto: PR)

Racerpigen Michelle Gatting kan dårligt nok få armene ned for tiden.

Efter at have kæmpet en ensom kamp i den mandsdominerede motorsport er hun takket været de nye feministiske vinde blevet 'hot'.

Knap har den 25-årige racerpkører fået meldt ud, at hun i denne sæson skal køre med i den europæiske Le Mans-serie, før hun kan fortælle, at hun allerede i den kommende weekend vil lave en 'tyvstart'.

Michelle Gatting, som er indrulleret i Federation Internationale de l'Automobiles nystartede kvindeprogram, er til start på Sepang Formel 1-banen i Malaysia i finaleløbet i den asiatiske Le Mans-serie.

Hun skal køre sammen med britiske Katherine Legge og franske Margot Laffite i en kvindebil, som den kvindelige japanske Le Mans-kører, Keiko Ihara, er 'bagkvinde' på.

Hvis efternavnet Laffite måske vil få en klokke eller to til at ringe, er den 38-årige Margot Laffite datter af den tidligere Formel 1-kører Jacques Laffite, som i 13 sæsoner var en del af F1-feltet fra 1974 til 1986.

Tættere på end nogensinde
Når Michelle Gatting midt i april skal ud at køre den europæiske Le Mans-serie, vil det blive i en ny Ferrari 488 GTE sammen med Manuela Gostner, Italien og Rahey Frey, Schweiz.

Trioen prøvede hinanden an kort før jul i et 12 timers løb på Formel 1-banen i Abu Dhabi, hvor de sluttede på en samlet sjetteplads og en andenplads i klassen.

De tre vil fortsætte samarbejdet hos det velkendte schweiziske team, Kessel Racing og køre de seks afdeling i ELMS, hvor der køres om adgangsbilletter til 24 timers på Le Mans.

Da verdens største motorløb er en drøm, der ikke længere er så lang væk som tidligere, har Michelle Gatting valgt at melde fra til nyskabelsen, 'W-series', som udelukkende er for kvindelige racerkørere og vil dukke op som support til Deutsche Tourenwagen Masters, kort sagt DTM.

Med Michelle Gattings hastige opstigning i hierarkiet vil hun sammen med den dobbelte amerikanske sportsvognsmester Christina Nielsen snart udgøre en lille dansk kvindefraktion i de store sportsvognsløb.

Thomas Frank blev nomineret til månedens manager i Championship for januar måned. Foto: Adam Holt/Ritzau Scanpix Championship Thomas Frank gider ikke pikhoveder i Brentford: Vil kun have gode folk

Gian Franco Kasper er i den grad kommet i modvind efter sine kommentarer om diktaturer. Foto: Leonhard Foeger/Reuters Skisport Kom med forrykte udtalelser - nu skal skipræsident gå af

Ryan Giggs' bror, Rhodri Giggs, stikker til sin bror i en ny reklame. Foto: AP Engelsk fodbold Utro med broderens kone: Slår tilbage i vild reklame

Anden sport Store bryster og hvidt pulver: Stjernen taget på fersk gerning

1 af 2 Selv om det ikke har været lige nemt for hende, har Michelle Gatting holdt ud og kommet videre fra go kart (Foto: Mads Winther)
2 af 2 Racerpigen Michelle Gatting er blevet et varmt navn på grund af de nye feministiske vinde indenfor motorsporten (Foto: PR)
13 kommentarer
Vis kommentarer